Projektiseminaarista PROJECTXpoksi 

Projektin startti ja tausta

Laurean Leanteamin projekti on ollut perinteisesti lukukauden päätösseminaari, jossa tutustutaan lukukauden aikana toteutettuihin projekteihin. Tänä syksynä Leanteamin muodostivat ensimmäisen vuoden projektijohtamisen opiskelijat. Kaikille meille projekti oli siis ensimmäinen ja innolla tutustuimme tulevaan tehtävään. Projektimme on kaksiosainen ja kauden päätösseminaarin lisäksi järjestämme kevään uusien opiskelijoiden orientaatioviikon. Tässä tekstissä tutustumme kuitenkin seminaariin ja siihen, miten Projektiseminaarista tuli PROJECTXpo! 

Kuten lähes kaikki projektit, myös meidän projektimme alkoi Kick off – päivällä. Tapasimme tilaajan, tässä tapauksessa Laurean edustajan, sekä oman ohjaavan opettajamme. Kävimme läpi kokonaisuutta, mitä tilaaja toivoo tapahtumalta ja kenelle se on kohdistettu. Yhdessä tilaajan kanssa pohdimme käytössä ollutta materiaalia aiemmin järjestettyjen tilaisuuksien palautteista, mitkä asiat ovat onnistuneet ja mihin kaivattaisiin vielä muutosta. Saimme paljon arvokasta informaatiota siitä, mikä Projektiseminaarin tarkoitus ylipäänsä on! Jos tapahtuman järjestäminen oli uutta, oli myös Projektiseminaariin osallistuminen sitä. 

Uusia tuulia ja Instagramin hyödyntäminen

Toiveena seminaarille oli saada paikalle sidosryhmän edustajia, runsaslukuinen joukko opiskelijoita, median edustajia ja Laurean henkilökuntaa. Tavoitteena ja lähtökohtana olisi saada suuremman yleisön, myös mahdollisten uusien opiskelijoiden, tietoon projektioppimisen toimintatapoja ja opiskelun ideaa. Tämän vuoksi jo aika nopeasti projektisuunnitelmaa tehdessä halusimme tuoda sosiaalisen median kanavan, Instagramin, käytön mukaan eri vaiheisiin. Jokaisen projektin yhtenä osana on tehdä projektista video. Aiemmin näitä videoita on esitetty ainoastaan seminaarissa, nyt halusimme hyödyntää niitä myös laajemmin ja tuoda esille Instagramin puolella tuotoksia. Oman videomme laitoimme sinne esimerkiksi ja odotamme innolla, kun saamme julkaista siellä lisää materiaalia. Aivan mahtavia videoita olemme saaneet vastaanottaa! Jos vielä ei ole seurannassa, kannattaakin nyt klikata Instagramin puolelle, ja laittaa @hyvinkaa.tradenomi-tili seurantaan! 

Tilaajan ja ohjaajan puolelta tuli ehdotusta myös nimen uusimisesta. Projektiseminaari nimi on ollut käytössä jo pidempään ja kun tilaisuus on aiemminkin kokenut uudistuksia, olisi nimen päivittäminenkin ajankohtaista. Yhdessä ideoimme asiaa, loimme kyselyn uutta nimeä varten ja pohdimme aktiivisesti nimen uutta muotoa. Sen tulisi olla arvokas ja kuvastaa tapahtuman luonnetta. Lisäksi tapahtumaan osallistuu myös kansainvälisiä opiskelijoita, joten tämänkään vuoksi suomenkielinen nimi ei ollut paras mahdollinen. Lopulta yhdistelmä ehdotetuista nimistä ja meidän pohdinnoistamme päätyi valituksi! Jatkossa Projektiseminaari tunnetaan nimellä PROJECTXpo! 

Tämän syksyn tapahtuma järjestetään 12.12.2023 Rauhala-salissa, Hyvinkään kampuksella. Aiemmasta tuttua ohjelmaa on tilan lisäksi paneelikeskustelujen pysyminen sisältönä. Tällä hetkellä Leanteamillä on tapahtuman viimeistelyt, yksityiskohtien läpikäynnit ja varmistamiset aktiivisesti työn alla. Toivommekin runsaslukuista osallistujajoukkoa paikalle katsomaan miten olemme ensimmäisen projektimme ja tapahtumamme saaneet valmiiksi!  

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi