Tarinamme: Onnistunut ja antoisa projektiyhteistyö Länsi-Uudenmaan Säästöpankin kanssa 

On tullut viimein aika päästä kertomaan enemmän meidän kevään 2024 huippu mielenkiintoisesta projektista. Tällä hetkellä projektimme on loppusuoralla, joten on aika paljastaa, mitä olemmekaan tämän kevään aikana tehneet. 

Tässä blogikirjoituksessa kerron meidän Laurean opiskelijatiimin ja Laurean avainkumppanin Länsi-Uudenmaan Säästöpankin yhteistyötä. Olen saanut mukaan tähän kirjoitukseen myös meidän toimeksiantajamme henkilöstöjohtaja Katja Murfitt-Wratherin mietteitä. Jatka lukemista, niin tiedät mistä puhun! 

Projektin tavoite ja toimenpiteet 

Saimme toimeksiannon, jonka tarkoituksena oli pankin henkilöstöohjeistuksiin, -politiikkaan ja -strategiaan liittyvien dokumenttien päivittäminen ja yhteen kokoaminen, jotta ne olisivat työntekijäläheisiä ja kaikkien helposti löydettävissä.  

Aluksi selvitimme Länsi-Uudenmaan Säästöpankin oman henkilöstön näkemyksiä koskien tämänhetkisiä henkilöstöohjeistuksia. Tämän lisäksi haastattelimme kuuden eri yrityksen HR-ammattilaisten näkemyksiä siitä, mitä heidän keskeiset HR-dokumenttinsa sisältävät. Saimme arvokasta tietoa siitä, mitä modernien henkilöstöä koskevien ohjeistuksien eri osa-alueisiin kuuluu.  

Toimeksiantajan mietteet  

Sain huikean tilaisuuden päästä haastattelemaan toimeksiantajamme Länsi-Uudenmaan Säästöpankin henkilöstöjohtajaa Katja Murfitt-Wratheria. Tiivistän nyt, mitä mieltä Katja on ollut tiimin työskentelystä ja ylipäätään projektin kulusta.  

Katjan mukaan projektista on suuri hyöty heidän koko henkilöstölle. Tarve ohjeiden päivittämisestä ja yhteen kokoamisesta oli tiedostettu, ja ongelmaa haluttiin lähteä ratkomaan yhdessä Laurean opiskelijatiimin kanssa. Katja kertoo olevansa erityisen tyytyväinen opiskelijatiimin oivalluksiin ja näkemyksiin dokumenttien sisällön kehittämisessä. Opiskelijatiimi on osannut tuoda esille erilaisia näkökulmia ja ajatuksia siitä, kuinka jokin asia voidaan mahdollisesti tehdä.  

Katja kokee toiveensa tulleen kuulluksi erityisesti aikataulutusten suhteen, joka on mahdollistanut alusta asti sujuvan yhteistyön. Myös viestintä on sujunut vaivattomasti, joka on erityisen tärkeää, sillä projekti on toteutettu täysin etänä. Olemmekin pitäneet aktiivisesti yhteyttä teamsin välityksellä, jotta olemme voineet varmistaa täydellisen yhteisymmärryksen.  

”ei mua jännitä, luotan täysin teidän tiiminne projektiosaamiseen sekä opettajan ja Laurean ammattitaitoon

Meitä tietysti myös kiinnosti, jännittääkö Katjaa lopulliset tuotokset. Katja vastasi tähän mielestäni erityisen hyvin: ”ei mua jännitä, luotan täysin teidän tiiminne projektiosaamiseen sekä opettajan ja Laurean ammattitaitoon”. Tämä kommentti lämmitti mieltä erityisesti.  

Katja kertoo lopuksi, että lopputuotokset eli kooste yksissä kansissa olevasta henkilöstöohjeesta, -politiikasta ja -strategiasta, tulee todella tarpeeseen, erityisesti henkilöstöohjeet. Lopputuotokset tullaan muokkaamaan Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa juuri heille sopiviksi vielä heidän omasta toimestaan.  

Katja MurfittWrather (kuva: Länsi-Uudenmaan Säästöpankki)

Voin koko opiskelijatiimin puolesta todeta tämän projektin toimeksiannon olleen haastava, mutta erittäin antoisa ja opettavainen. Me ainakin olemme hyvin tyytyväisiä ja iloisia päästyämme juuri tähän projektiin. Lämmin kiitos henkilöstöjohtaja Katjalle ja hallinnonassistentille Julialle, sekä koko Länsi-Uudenmaan Säästöpankin henkilöstölle hyvästä yhteistyöstä.  

 

Hyvää alkavaa kesää kaikille blogin lukijoille! 

Kirjoittaja Tytti Lehtinen

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi