Lohjan kaupunki jakaa kesäseteleitä tänäkin vuonna

Paikallislehdet mainostivat tällä viikolla kesäseteleiden jakamisesta työnantajille, jotka palkkaavat 15-18 -vuotiaan nuoren töihin vähintään kolmeksi viikoksi touko-elokuun välisenä aikana.

Tänä vuonna Kesäseteleitä jaetaan mm. Lohjan kaupungin ja Lohjan Naisten Lastenavustussäätiön avustuksella yhteensä 100 kappaletta. Yhden Kesäsetelin arvo on 300 euroa.

Pääpiirteittäin Kesäseteli toimii niin, että nuori itse etsii kesätyöpaikan. Kesäseteli vähentää työnantajan palkkakuluja. Nuori luovuttaa Kesäsetelin työnantajalle, joka sitoutuu palkkaamaan nuoren kesätöihin Kesäsetelin ehtojen mukaisesti. Työnantaja maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa, jonka tulee olla vähintään 350 euroa + lomakorvaukset.
Mitä olette mieltä nuorten kesätyöllisyystilanteesta? Onko töitä saatavilla riittävästi ja hakeutuvatko nuoret kesätöihin?

Lue lisää: https://www.ykkoslohja.fi/kesaseteleiden-jakaminen-on-kaynnissa-ja-lisaakin-on-tulossa/
tai https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/844711-kesaseteleiden-jakaminen-on-kaynnissa-lohjan-kaupunki-myontaa-seteleita

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

3 ajatusta aiheesta “Lohjan kaupunki jakaa kesäseteleitä tänäkin vuonna”

 1. Olen aina tykännyt tästä kesäseteli – ideasta !
  Kun olin itse 13 vuotias, pääsin kahvilaan töihin, ihan vain hakemalla sinne.
  Paistelin esipaistettuja pullia, siivosin pöytiä. Luulen että minusta oli sielä jopa ihan oikeasti hyötyä, kun mietin sitä että yksi työntekijä sielä olisi muuten hoitanut kaiken.

  Silloin tuo tuntui olevan paljon helpompaa päästä työhön noin, nyt kun ajat muuttuneet niin alle 18 vuotiaan on vaikea saada työtä vaikka sitä haluaisikin.

  Siksi liputan näiden seteleiden puolesta, että nuoret pääsee kokeilemaan työelämää jos ovat siitä kiinnostuneita ja samalla saavat itselleen kuitenkin oikeasti työstään korvausta.

  Huippua, hyvä Lohja !

  1. Kiitos Mari kommentistasi!
   Näkökulmasi on samankaltainen, kuin itselläni. Todella toivon, että yhteiskunnassa olisi enemmän kannustushenkeä ja -tsemppiä saada nuorisoa mukaan töihin. Heissä kun on tulevaisuus ja työkokemusta on pakko myös saada! Lohja jatkaa tsemppihengellä toivottavasti myös jatkossa.

   -Johanna

 2. Kesäsetelit on todella hieno juttu, ja on hienoa että Lohjallakin on niitä käytössä =) Harva alle 18-vuotias saa muuten töitä, ellei vanhempien työpaikoilla satu olemaan jotain helppoa hommaa mitä nuoren voi ottaa kuukaudeksi tekemään (eikä tämäkään taida olla enää 2020 kovin yleistä.) On todella tärkeää että ainakin osa nuorista saadaan maistamaan työelämää jo hyvissä ajoin!

Kommentoi