Stressaava joulu

Joulu on kovaa vauhtia lähestymässä ja kauppojen hyllyt pursuavat jo joulukalentereita sekä suklaita. Vaikka joulu onkin monelle iloinen juhla, saattaa se silti olla joillekkin perheille todellinen stressin aihe. Lapsille pitäisi saada lahjoja, mutta rahat ovat vähissä ja lelut maksavat maltaita. Tänä vuonna olisi kiva panostaa joulupöytään, mutta laaja ruokavalikoima tulisi varmasti kalliiksi. Tässä postauksessa nostan esille muutaman vinkin, joista varmasti olisi apua ihan jokaisen joulunviettoon!

Kuva pixapay

Vähävaraisille perheille mahdollistetaan joulun tunnelmaa perheiden haastavasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta Jouluapua nimisen yhteisön kautta. Pääpainona heillä on erityisesti auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Jos perheesi tilanne on sellainen, että tarvitset apua, jotta joulu perheessäsi toteutuisi, voi yhteisölle tehdä hakemuksen. Hakemukseen voi laittaa toiveen esimerkiksi jouluruuasta tai joulukoristeista. Samaan hakemukseen pystyy myös laittamaan lisätoiveita esimerkiksi lastenlahjoista, mutta toiveet pitävät olla kohtuullisia. Yhteisö toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä eli avunantaja vie lahjoituksensa henkilökohtaisesti perille asti!

Laadukasta myös käytettynä

Jos taloudellinen tilanne sallii, löytyy mahtavia lahjoja lapsille myös ihan käytettyinä ja uudenveroisina! Erilaisten kirpputorien lisäksi kannattaa tutkia facebook-ryhmiä sekä tori.fi-sivustoa. Miksi lelujen pitäisi olla ihan uuden karheita, kun vastaavia löytyisi jopa puoletkin halvemmalla. Kannattaa myös miettiä, että mitä lapset oikeasti tarvitsevat ja menevätkö lelut heti kaapin perälle vai tulisiko niistä pitkäaikasia lemppareita? Edellä mainituista paikoista voi myös löytää ihania joulukoristeita tuomaan jouluntunnelmaa. Tämä ei pelkästään olisi taloudellisesti kannattavaa, mutta myös ekologisesti!

Voimat yhteen

Jos joulua vietetään isommalla porukalla, esimerkiksi isovanhempien kanssa, voisi ruokahankintoja jakaa. Näin ruokalasku ei kasaantuisi vain yhdelle. Kannattaa myös vertailla, tulisiko itsetehdyt ruuat halvemmiksi kuin esimerkiksi valmislaatikot kaupasta? Eikä varmastikkaan tarvitse pöydässä olla ihan jokaista sorttia, jouluntunnelmaa saa varmasti vähemmälläkin!

Mukavaa joulun odotusta kaikille! Autetaan muita omien mahdollisuuksiemme mukaan ♥

♥: Taru

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

2 ajatusta aiheesta “Stressaava joulu”

 1. Voih. Taas on täytyy ruveta stressaamaan joululahjoista, mitähän sitä keksis tänä vuonna.. Seuraavaksi vinkkiviitonen kaikille perheille joululahjojen ostoon:

  Laittakaa kaikkien osallistujien nimet paperilapuille. Laittakaa nimilaput vaikka tonttulakkiin, josta jokainen nostaa itselleen yhden. Jos nostat lakista oman nimesi, laita se takaisin lakkiin ja nosta uusi.. Älä kerro muille kenen nimen nostit lakista. Jokainen ostaa siis ennakkoon sovitulla summalla (meidän perheessä max 30e) joululahjan sille henkilölle, jonka nimen nosti lakista. Näin kaikki saavat yhden lahjan ja jokaisen tarvitsee ostaa vain yksi lahja. TADAA ja ei stressiä enään lahjoista!

  Tämä on toiminut meillä jo monta vuotta. – Yzma

 2. Moikka!

  Kiitos tästä blogikirjoituksesta! Mainitsit todella hyvät ja hyödylliset vinkit omassa kirjoituksessa.

  Itse jouduin tänä vuonna lomautukseen kolmeksi kuukaudeksi ja sen jälkeen vuoroja vähennettiin huomattavasti. Sovimme koko perheen kanssa, ettei tänä vuonna osteta lahjoja, koska kaikilla perheenjäsenillä ei ole siihen varaa koronan ansiosta. Vaikka itselläni ei ole lapsia, on kiva että on sellaista apua olemassa, ja kiva että mainitsit sen tässä, koska varmasti joku voisi hyötyä siitä paljon.

  Itse en edes ajatellut kirpputoria. Ei vaan tullut mieleen. Se voisi olla oikeasti tämän vuoden kattava taloudellinen ja ekologinen valinta. Itse aina mieluummin vien hyviä vaatteita ja tavaroita kirpputorille tai pistän myyntiin internetin kautta.

  Ja aikuisten tapauksessa ei välttämättä edes tarvita mitään materiaalisia/kalliita lahjoja. Tämä poikkeuksellinen vuosi voisi olla jollekin inspiraatio runojen ja musiikin kirjoittamiselle, piirtämiselle tai maalaamiselle. Tärkein on se huomio, eikä itse lahja 🙂

Kommentoi