Tulevaisuudelle

Joskus tuntuu, että elämä hidastuu. Toisinaan taas tuntuu, että aika loppuu kesken. Jos aika tuntuu menevän hitaasti, voi olla, ettet tee sellaisia asioita, joista nautit ja jotka inspiroivat sinua. Haluaisin tällä postauksella koittaa innoittaa niitä meistä, joista tuntuu, että nyt kävellään reisiä myöten mudassa.

Vaikka ikää kertyy, elämää on aina tämä päivä jäljellä ja jokainen huominen on uusi mahdollisuus, joka kannattaa käyttää. Jos mielen päällä on jotain, jota haluaisit kokeilla, tai jotain, minkä olet aloittanut muttet koskaan tehnyt valmiiksi, miksi lykätä aloittamista?

Elämässä on paljon sisältöä, joka saattaa usein painaa ihmistä alas. Omatunto, häpeä, kykenemättömyyden tunne, vastenmielisyys, ennakkoluulot, pelko. Kaikki kuitenkin kumpuavat sinusta, ja omista kokemuksistasi. Kuka tietäisikään paremmin, mihin pystyt ja mihin et.

Tiedätkö kuitenkaan? Jokainen osaa vähätellä itseään, luovuttaa unelmiensa suhteen, ja pitää itseään mitättömänä. Tiedän, että itse osaan. Kyse onkin siitä, miten kannustat itseäsi.

Elämässä tulee kohtaamaan seiniä, jotka tuntuvat mahdottomilta esteiltä. Oikeilla välineillä, oikealla lähestymistavalla ja uusilla ideoilla seinästä on kuitenkin mahdollista liikkua eteenpäin. Oli se lapiolla, katsomalla kauempaa, tai pyytämällä ihmisiä ympärillään auttamaan, sen ei pitäisi olla mahdotonta. Mahdollisuuksia on loputtomiin.

Vaikka ikää kertyy, ja sen mukaan kokemusta kertyy, älä anna itsesi ja menneisyyden kokemusten pidätellä sinua elämältä. Jos olet kokenut ikäviä ihmissuhteita, maailmassa on paljon ihmisiä, jotka välittävät juuri sinusta. Et vain välttämättä ole vielä tavannut heitä. Jos olet epäonnistunut useissa unelmissasi, ja jo menettänyt toivon, mikä estää sinua kokeilemasta uudestaan? Halusitko olla kirjailija? Kirjoita mietteitäsi ylös. Halusitko joskus tehdä rakennustöitä? Kotoota varmasti löytyy jotain, joka tarvitsee korjausta.

Anna elämän kokemustesi inspiroida sinua tekemään sellaisia asioita, joihin et uskonut pystyväsi sen sijaan, että antaisit sen lannistaa, kun et ikinä onnistu. Äläkä suotta välitä vanhoista malleista tehdä asioita. Jonkinlaisia ohjeita on hyvä noudattaa, mutta mikäli vanha malli riistää inspiraatiota tuomisen sijaan, muuta lähestymistapaasi, ja anna oman tyylisi näkyä.

Ilman epäonnistumisia tuskin oppii, miltä onnistunut näyttää!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Tulevaisuudelle”

  1. Kiitos postauksesta !

    Tämä oli minusta oikein mukava breikki ja omalaatuinen tapa tavoittaa lukijaa. Suoraan sanottuna tietopakettien lukeminen alkaa välillä väsyttämään ja tämänlainen huolenpito “kaikki järjestyy kyllä” postaus oli ihanan virkistävä!

Kommentoi