Kiitos & kumarrus!

Syksy on edennyt huimaa vauhtia ja niin tämäkin PaSoVa- kurssi on tullut päätökseen. Se tarkoittaa myös sitä, että tähän loppuu meidänkin blogikirjoittelut. Olemme syksyn aikana saaneet tutustua pitkäaikaistyöttömyyteen aivan uudella ja moniulotteisella tavalla ja oppineet todella paljon uusia asioita sekä saaneet erilaisia näkökulmia aihealueeseen liittyen.

Blogitaipaleemme aikana olemme tutkaillut ylisukupolvista työttömyyttä ja vanhempien mahdollista vaikutusta lapsen urahaaveisiin tai tulevaisuuteen. Olemme pohtineet pitkäaikaistyöttömyyden aiheuttamaa köyhyyttä tai pienituloisuutta sekä sen vaikutusta yksilön kokemukseen omasta huono-osaisuudestaan. Pohdimme syksyn aikana myös paljon sitä, millaisia ennakkoluuloja ja olettamuksia työssäkäyvillä ihmisillä saattaa olla työttömiä kohtaan. Muutamissa postauksissa käsittelimme aiheita yhteiskunnallisesta näkökulmasta, kun esimerkiksi TE- toimisto on siirtymässä kuntien vastuulle ja uusi työnhakumalli astuu voimaan. Lisäksi olemme käsitelleet ikäsyrjintää työmarkkinoilla ja siihen liittyviä asioita.

Loppua kohden meistä alkoi tuntumaan, että postauksemme ovat jollain tavalla vähän synkkiä ja käsittelemämme aiheet tuntuivat jossain määrin jopa raskailtakin. Halusimme siksi käsitellä aiheita vähän erilaisesta näkökulmasta omien henkilökohtaisten kokemusten ja -näkökulmien kautta. Niinpä halusimme kirjoittaa lopuksi vielä postauksen työnhakuprosessista ja työttömyyden ehkäisystä.

Haluamme kiittää kaikkia lukijoitamme ja kommentoijia, iso kiitos. <3 Haluamme myös kiittää muita kurssilaisia, jotka ovat kirjoittaneet huikeita ja todella mielenkiintoisia sekä opettavaisia blogikirjoituksia erilaisista ja itsellemme aikaisemmin vieraista aiheista.

Kiitos, Neonvalot, Neon, Mainonta, Valaistus, Punainen

Kiitos & kumarrus ja hyvää jatkoa kaikille!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi