Elämää työttömänä

Kiitos & kumarrus!

Syksy on edennyt huimaa vauhtia ja niin tämäkin PaSoVa- kurssi on tullut päätökseen. Se tarkoittaa myös sitä, että tähän loppuu meidänkin blogikirjoittelut. Olemme syksyn aikana saaneet tutustua pitkäaikaistyöttömyyteen aivan uudella ja moniulotteisella tavalla ja oppineet todella paljon uusia asioita sekä saaneet erilaisia näkökulmia aihealueeseen liittyen.

Kiitos & kumarrus! Read More »

Kohti uutta suuntaa elämälle

Aiheena pitkäaikaistyöttömyys on minusta masentava ja surullinen. Niinpä tämän päiväisessä blogissa halusin keskittyä johonkin vähän positiivisempaan ja toiveikkaampaan aiheeseen. Nimittäin työn hakemiseen ja työnhakuprosessiin. Blogipostauksessa kirjoitan esimerkiksi siitä, kuinka työnhakuprosessi aloitetaan tai millainen ansioluettelo kannattaa laatia. Työnhakuprosessin alussa on ansioluettelon eli CV:n laatimisen aika. CV:n täyttäminen saattaa tuntua todella raskaalta ja vaikealta, mutta siihen oikeasti

Kohti uutta suuntaa elämälle Read More »

Parisuhde ja työttömyys- oma kokemus

Työttömäksi jääminen ja työpaikan menettäminen voi olla iso shokki työnsä menettäneelle, mutta myös läheisille ihmisille. Parisuhteessa kumppanin jäädessä työttömäksi parisuhde voi muuttua. Suhteessa saattaa syntyä erimielisyyksiä ja ilmetä uudenlaisia haasteita. Tämä blogipostaus pohjautuu omiin henkilökohtaisiin kokemuksiini sekä omaan pohdintaani. Ajattelin aluksi hieman avata tätä elämäntilannetta, jonka kohtasin muutama vuosi sitten. Tosiaan, olen seurustellut saman ihmisen

Parisuhde ja työttömyys- oma kokemus Read More »

Syrjintää työmarkkinoilla?

Iltalehti julkaisi keväällä 2021 artikkelin, jossa esitettiin lukijoiden kokemuksia syrjinnästä työnhaussa. Lukijat olivat kokeneet työnhaussa syrjintää varsinkin ikänsä vuoksi, mutta myös sukupuolensa ja etnisen taustansa vuoksi. “Olisit täydellinen kouluttaja, mutta miten voit motivoida nuoria työntekoon, kun olet itse jo 50-vuotias.” –Iltalehti 8.4.2021.  Tässä kirjoituksessa pohdin ikäsyrjinnän läsnäoloa työmarkkinoilla erilaisten lukujen pohjalta.

Syrjintää työmarkkinoilla? Read More »

Työllisyys nousuun – vetovastuu kunnille

TE-palveluiden on tarkoitus siirtyä kuntien vastuulle vuoden 2024 aikana. Tällä suurella ja historiallisella uudistuksella tavoitellaan palvelurakennetta, jolla edistetään nopeaa työllistymistä. Uudistus lisäisi työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta.

Työllisyys nousuun – vetovastuu kunnille Read More »

Ennakkoluulot

Minkälaisia ennakkoluuloja ihmisillä onkaan työttömiä kohtaan? Keitä ovat nämä ennakkoluuloja omaavat ihmiset? Tämän päivän blogitekstissä avaamme erilaisia ennakkoluuloja, joita työttömät helposti kohtaavat. Ennakkoluulo on virheellinen ja joustamaton yleistys, jonka seurauksena syntyy vastenmielisyyden tunne jotain kohdetta, kuten ihmisryhmää kohtaan, tapauksessamme työttömiä kohtaa.

Ennakkoluulot Read More »

Työttömyyden vaikutuksia

Tämän päivän blogipostauksessa pohditaan vähän sitä, miten työttömäksi saattaa päätyä ja mitä vaikutuksia työttömyydellä saattaa olla ihmiseen.Yhteiskunnassamme työtä ja työpaikkaa pidetään suuressa arvossa ja elämämme saattaakin pyöriä työn ympärillä. Töihin on pakko mennä, jotta saa rahaa elättää itsensä ja perheensä. Toimeentulon lisäksi työ myöskin edesauttaa arjen ylläpitoa ja arjen rytmitystä, joka taas ylläpitää mielen hyvinvointia.

Työttömyyden vaikutuksia Read More »