Blogimme on nyt kirjoiteltu – miltä kirjoittaminen tuntui ja mitä opimme?

Kuva: 123rf.com

Kiitos blogimme “Riippuvaista elämää” lukijat ja kommentoijat! Blogitehtävämme on tullut päätökseen ja suuntaamme kohti uusia tuulia (ja tehtäviä)! Tässä viimeiseksi kerromme vapaamuotoisesti, miltä tuntui kirjoittaa blogia ja tutkia aihetta ja mitä opimme matkan varrella.

Mikael:

Blogitehtävämme blogi “Riippuvaista elämää” on kirjoiteltu päätökseensä ja suuntaamme kohti uusia tuulia! Tässä vielä vapain kommentein me kirjoittajat kerromme blogin kirjoittamisesta, aiheen käsittelemisestä ja siitä, mitä matkan varrella opimme.

Minusta oli kiinnostavaa tutkia ajankohtaisia lähteitä teemaan liittyen ja teinpä yhden postauksen omaakin tilannettani koskien alueen organisaatiomuutoksessa. Mielipidekirjoituksissa peilattiin myös aluevaaleja, mutta vielä emme voi tietää näin vaalien jälkeenkään ennen hyvinvointialueiden toimeenpanoa, miten palvelut ja rahoitus tulevat jakautumaan. Tilanne etenkin päihteidenkäyttäjien kuntoutuspalveluissa on monessa kunnassa tai kuntayhtymässä (jotka ensi vuonna jäävätkin sitten pois) huolestuttava, kuten kirjoitin.
Laajan kuvan kurssin aiheista sai myös lukemalla ja kommentoimalla muiden ryhmien blogeja. Kaikki ryhmät ovat tehneet mielenkiintoisia ja monipuolisia postauksia eri aiheista, joista jotkut ovat olleet tutumpia ja jotkut kovinkin vieraita.
Kirjoittaminen on ollut hyvin tuttua, olen tehnyt viestintää työkseni ja toiminut järjestölehden toimittajana (kuten nytkin), joten se ei ollut vaikeaa. En ottanut mitään tekstin malliin tunkemista liian vakavasti.

Noa:

Blogin kirjoittaminen on ollut mielenkiintoinen ja osin vaikea prosessi minulle. Mielenkiintoista on ollut perehtyä päihde- ja mielenterveysaiheisiin vielä syvemmin ja etsiä itselle mielenkiintoisia artikkeleja ja teoksia, jotka herättävät laajan skaalan ajatuksia. Kuten olen jo aiemmin todennut, päihde- ja mielenterveystyö ja siihen liittyvät asiat ovat minulle henkilökohtaisesti äärimmäisen mielenkiintoisia ja tärkeitä. Olen muutenkin pohdiskeleva ihminen luonteeltani, joten tekstin tuottaminen mielenkiintoisista aiheista tulee minulta luonnostaan ja kirjoitusaiheiden löytäminen oli minulle helppoa. Olisin mielelläni kirjoittanut enemmänkin blogikirjoituksia laajemmin eri aiheista päihde- ja mielenterveysmaailman sisällä, mutta aika ei riittänyt kaiken muun kouluhomman keskellä. Blogikirjoituksien luonnoskansioon jäi liuta erilaisia keskeneräisiä kirjoituksia, joita toivon joskus vielä pääsemään jatkamaan tai hyödyntämään muilla kursseilla. Hukkaanhan mikään taustatyö ei ikinä onneksi mene.

Vaikeaksi blogin kirjoittamisessa koin yleisesti koko konseptin. En ole kovin aktiivinen somessa eikä somessa näkyvillä oleminen ole yhtään mukavuusalueellani. En kirjoita blogia tai julkaise tekstejä muuallakaan, joten se, että täytyi julkaista kaikkien näkyville omia mietteitäni ja kirjoitustapaani tuntui todella epämukavalta. Ymmärrän kuitenkin tehtävän tarkoituksen ja uskon, että tästä on hyöytä, sillä some on ja tulee olemaan kasvavissa määrin enemmän ja enemmän osa monen työnkuvaa ja ylipäätään tulevaisuuden työmaailmaa.

Toivon, että blogikirjoitukseni herättivät ajatuksia niitä lukevissa ihmisissä ja sain jaettua edes pienen osan omaa näkökantaani ja arvomaailmaani muiden luettavaksi.

Lari:

Blogin kirjoittaminen oli haasteellinen tehtävä minulle syystä, että en ollut ennen tätä tehtävää julkaissut blogikirjoituksia muiden nähtäville tai ylipäänsä kirjoittanutkaan niitä. Meillä oli kuitenkin mielenkiintoinen aihe: päihde- ja mielenterveys. Aiheesta löytyi paljon luettavaa, pohdittavaa ja kirjoitettavaa ja samalla oppi uusia asioita aiheen ympäriltä. Oli myös erittäin mielenkiintoista lukea muiden blogikirjoituksia ja samalla oppia uutta!

Mia:

Minusta blogin tekeminen on ollut mielenkiintoinen kokemus, sillä en ole ennen sellaista tehnyt. On ollut myös hienoa nähdä, millaisia tekstejä muut ryhmäläiseni ovat kehitelleet.Teksteihin tulleita kommentteja on ollut myöskin kiva lukea. Niistä saa hyvin lisää näkökulmia tekstien aiheisiin. Itse tekstien kirjoittaminen ei ole vaikeaa minulle, mutta niiden toteuttaminen niin, että sen ulkomuoto vastaa blogitekstimallia, on ollut hieman haasteellista ja uutta minulle. On kuitenkin täysin erilainen tehtävämuoto, kuin yleisimmät asiatekstit tai esseetehtävät. Meidän käsittelemät aiheet ovat olleet itseäni kiinnostavia, jonka takia tämä tehtävä on ollut todella kiva toteuttaa!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi