Tulevaisuuden kokoukset ovat täällä. Tässä kuusi vinkkiä!

Koronapandemia hellittämässä, entä etäkokoukset? Etäkokoukset ovat mullistaneet yhteiskunnan rakennetta.


Kuvalähde: Pixabay

1. Turvallisuus edellä

Koronapandemia on aiheuttanut terveydellisiä, taloudellisia ja psyykkisiä haittoja. Suomalaiset ovat noudattaneet eksaktisti annettuja ohjeita etäisyyksien suhteen. Pitääkö kokoushuoneessa käyttää megafonia, jotta kaikki kuulevat? Kasvomaskien käyttö loppunee, mutta käsidesit ovat tulleet pysyvästi osaksi arkea.

2. Etä- ja hybridikokoukset

Zoom-palaverit ovat pian loppumassa ja toimistokokoukset alkavat? Teknologian kehittyminen on mahdollistanut toimivat videoyhteydet kokouksiin. Entä hybridikokoukset? Osallistut, kun sinulle parhaiten sopii. Fyysisiin palavereihin ei kannata kutsua odottaa: jos odotat, saatat odottaa pitkään!

3. Elävöitä kokouksia

Palaverit ovat kuivia ja mauttomia. Välillä vastaat ja esität vasta-argumentaatioita. Kenties kalvosulkeiset? Olisiko yllätysvierailija tai kokouksen esittäminen sarkasmin avulla motivoivampaa? Voisiko kokoushuoneen vuokrata, modernisoida kokoustarjoiluja tai kokoustaa kylpylässä? Miltä kuulostaa?

4. Kokeile puistokokouksia tai ulkotiloja

Onko täydet kokoustilat vaihtoehto? Pitääkö olla huipputekniikka? Ei pidä! Cow working-tilat ulkona mahdollistavat turvavälit ja raittiin ulkoilman. Maksat vain pöytien käytöstä. Pääkaupunkiseudulla on cow working-tiloja erilaisten kokousten järjestämiseen. Muista puistokokousten mahdollisuus!

5. Sporttieväät kokouksiin

Tulevaisuuden kokouksissa panostetaan kokouseväisiin. Lihasämpylät poistuvat ja vegaaniset sämpylät tulevat tilalle. Nyhtökauraa vai seitania? Allergisetkin löytävät oman vaihtoehdon ekologisista valinnoista. Verensokeri pysyy tasaisena.

6. Vastuullisuus

Työlennot toiselle puolelle maapalloa ovat siirtymässä historiaan. Digitalisoituminen ja teknologia mahdollistavat laadukkaat etäpalaverit. Yhteydenpito on saanut uuden muodon. Onko ilmiö tullut jäädäkseen?

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi