Hyppy journalismista viestintään

Mikä sinusta tulee isona? Tätä kysymystä monelta on kysytty varmasti jo lapsesta lähtien. Siinäpä vasta hyvä kysymys, johon itse jollain tasolla etsin vielä vähän aikaa sitten vastausta. Kun minun tuli aikoinaan lukion jälkeen aika pohtia mihin jatkaisin matkaa, olin ensin hyvin hukassa. Mitä ihmettä minä oikein haluaisin tehdä isona? Hetken kriiseilyn jälkeen asia oli kuitenkin melko selvä.

Olin aina ollut hyvin kiinnostunut monista eri asioista ja halusin tehdä jotain, missä voisin hyödyntää kaikkia kiinnostuksen kohteitani. Niinpä päädyin Tampereelle opiskelemaan journalistiikkaa ja viestintää. Ihanaa, tällä alalla saan oikein luvan kanssa olla kiinnostunut kaikesta!  

Omaa alaa etsimässä

Koulussa päädyinkin hyvin vahvasti journalismin pariin. Harjoittelin ahkerasti uutisten ja artikkeleiden kirjoittamista, radiossa juontamista, kuvaamista ja kaikkea muuta mahdollista. Harjoittelu tuotti tulosta, ja lopulta pääsin työskentelemään toimittajan tehtävissä. Journalismi oli hyvin antoisaa ja tarjosi minulle mahdollisuuksia perehtyä mitä mielenkiintoisimpiin aiheisiin. Pääsin myös vierailemaan mitä mielenkiintoisimmissa paikoissa ja tapasin paljon huippu tyyppejä. Vaikka journalismi tarjosi minulle paljon, silti takaraivossani oli epämääräinen tunne. Onko tämä sittenkään sitä, mitä haluan tehdä isona?  

Olin koko opiskeluaikani ajan ollut myös hyvin kiinnostunut sekä viestinnästä että markkinoinnista ja ilmoittauduinkin aina mukaan myös kaikille näiden alojen kursseille. Lopulta tuli aika, kun minun oli tehtävä valinta. Jatkanko tällä valitsemallani tiellä vai kokeilenko jotain uutta? Helpointa olisi varmasti ollut jatkaa jo valitsemallani tiellä, mutta päätin kuitenkin hypätä tuntemattomaan ja kokeilla jotain uutta. Ja se kannatti! Löysin uuden intohimoni viestinnän parista. 

Kiertoreitti opetti paljon

Tällä hetkellä toimin 3AMK:n viestintäharjoittelijana. 3AMK on pääkaupunkiseudun kolmen suurimman ammattikorkeakoulun Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strateginen liittouma. Olen päässyt harjoitteluni aikana tutustumaan monipuolisesti jopa kolmen eri korkeakoulun viestintään ja toimimaan yhteistyössä monen eri tahon kanssa. Tämä harjoittelu on tarjonnut minulle mahdollisuuksia kehittää taitojani monella viestinnän eri osa-alueella ja toisaalta myös antanut minulle täydellisen mahdollisuuden hyödyntää jo aikaisemman työkokemukseni kautta opittuja taitoja.  

Nyt olen taas askeleen lähempänä sitä, mitä haluan tehdä isona. Kannustankin kaikkia rohkeasti etsimään omaa tietään ja kokeilemaan jopa eri aloja! Vaikka aina ei heti löytäisikään suorinta tietä, kiertoreitit saattavat myös olla hyvin antoisia. Kaikenlainen työkokemus on tärkeää ja joskus saatat hyötyä aiemmasta työkokemuksestasi yllättävilläkin tavoilla. Itselleni journalismi on opettanut erittäin tärkeitä ja hyödyllisiä taitoja, joista olen hyötynyt paljon myös viestinnän parissa.  

Nyt minäkin osaan viimein vastata, kun minulta kysytään, että mikä minusta tulee isona.  

Kirjoittaja on Nelli Peltonen, 3AMK:n viestintäharjoittelija ja Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelija.  

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi