Restonomista maisteriopiskelijaksi

Ammattikorkeakouluopintojen aikana ei välttämättä tule ajatelleeksi, mitä mahdollisuuksia opinnot avaavat tulevaisuudelle. Ylemmän ammattikorkeakoulun lisäksi myös yliopistotasoiset maisteriopinnot ovat mahdollisia. Oma polkuni eteni restonomiopinnoista ensin ulkomaille yliopistoon ja sitten vielä Suomessa yhteiskuntatieteiden maisteriopintoihin. Ammattikorkeakouluopinnot avaavat ovet monipuolisesti eri suuntaan, kun uskaltaa vain koputella ovia.

Ammattikorkeakouluopintojeni aikana ajattelin, etten pystyisi hakemaan restonomin papereillani yliopistoon opiskelemaan maisteria tai ainakaan mitään muuta kuin palvelu- ja elämysalan tutkintoa. Vaihtoehdot olisivat joko hakeminen Rovaniemen yliopistoon matkailututkimuksen maisteriohjelmaan tai työskentely parin vuoden ajan ja sitten hakeminen YAMK:iin. Voi, kuinka väärässä nuorempi minä olikaan.

Kun valmistuminen läheni, pohdin, etten haluaisi vielä työelämään. Sen sijaan halusin jatkaa kouluttautumista ja matkustella. Hetken mielijohteesta hain Ruotsin etelärannikolle opiskelemaan kestävän matkailun yhden vuoden maisteritutkinnon, sillä halusin petrata ruotsin kielen taitoani ja Ruotsissa asuminen oli ollut lukioaikainen haaveeni. Lisäksi Ruotsin etelärannikko houkutteli kieltämättä enemmän kuin Rovaniemi. Sisäinen paloni kertoi minulle, että nyt olisi paras aika toteuttaa unelmani.

Linné-yliopiston ovet aukenivat minulle Ruotsin etelärannikolla Kalmarissa.

Ja se todellakin kannatti. Vaikka opinnot eivät olleet kovin minua kiinnostavia, kokemus oli sitäkin parempi. Jäin vuoden jälkeen vielä työskentelemään Ruotsiin puoleksi vuodeksi siihen asti, että ikävä Suomeen yllätti ja maitojuna vei takaisin kotiin.

Valmistuessani ruotsalaisesta Linné-yliopistosta lopputyöni palkittiin.

Suomeen palatessani kahlasin yhteishaun aikana eri ylempiä korkeakoulututkintoja läpi. Olin Ruotsissa olon aikana kehittänyt taitojani niin viestinnän, markkinnoinnin kuin kansainvälisen toiminnankin parissa, joten halusin ehdottomasti jatkaa tällä saralla. Löysin Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriohjelman, jossa pääsisin opiskelemaan mediatutkimusta sekä sivuaineena johtamisviestintää. Tämä tuntui tukevan jo hallittua osaamistani sekä kehittävän minua lisää.

Ruotsissa asuessani osallistuin Pohjola Nordenin järjestämälle Oslon matkalle.

Maisteriopinnot ovat tähän saakka sujuneet mallikkaasti ja enää minulta puuttuu parin kurssin sekä gradun viimeistely. Tässä vaiheessa uralla eteneminen opiskelun sijaan houkuttelee jo enemmän kuin kolme vuotta sitten valmistuttuani ammattikorkeakoulusta.

Koputtelemani ovet ovat joskus avautuneet ja joskus pysyneet kiinni. Kiinni jääneistä ovista olen oppinut, mitä taitoja minun tulisi oppia lisää. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa Laurean markkinoinnissa, josta olen saanut vahvistusta siihen, että viestintä ja markkinointi ovat minun juttuni. Tähän asti pääseminen on kuitenkin vaatinut minulta kiertotien, joka on sisältänyt paljon kokemuksia, joista on ollut hyötyä myös työelämässä.

Suosittelen kokemukseni pohjalta lämpimästi etsimään omalle polulle sopivia koulutusvaihtoehtoja ja rohkeasti tavoittelemaan unelmia. Aina voi palata ovelta takaisin ja kokeilla muuta.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi