Alanvaihdoksen kautta kohti omaa päämäärää

Onko sinulle ollut pienestä pitäen selvää mitä haluat työelämältäsi tai mihin ammattiin haluat valmistua? Vai oletko kokeilemalla lähtenyt selvittämään asiaa? Itse kuulun jälkimmäiseen kastiin ja koulu- sekä urapolkuni ovat olleet monivaiheisia, eikä minulle ole ollut aina kristallin kirkasta minne suuntaan tulisi edetä.

Ovet haaveilemmalleni urapolulle eivät aunneet ensiyrittämällä

Lukion jälkeen heräsin nopeasti siihen todellisuuteen, että kohta tulisi päättää mitä työelämältään haluaa tai ainakin sen, että mihin suuntaan sitä lähtee rakentamaan. Tuntui, että vaihtoehtoja on aivan liikaa! Mitä minä jaksaisin päivästä toiseen tehdä lopun ikääni – jep päätös tuntui hyvin lopulliselta vaikkei sen olisi tarvinnut. Minulla oli useita kiinnostuksen kohteita ja alkuun haaveilinkin tradenomin urasta. Pettymystä oli ilmassa, kun en kuitenkaan päässyt sisään ensi yrittämällä ja lähdin pohtimaan vaihtoehtoa B, joka löytyi sosiaali- ja terveysalalta.

Joskus vasta toinen tai kolmas kerta toden sanoo

Terveysalan tutkinnon suoritettua ajauduin kuitenkin koordinaattorin töihin ja edelleen kiinnostus tradenomin tutkintoa kohtaan oli yllä, sillä etenkin digitaalinen markkinointi oli alkanut kiinnostamaan oman someharrastuksen myötä. Päätin hakea uudestaan Tradenomiksi, mutta tällä kertaa olo rennompi ja varmempi – ei ollut kovinkaan paljon menetettävää vaan enempi voitettavaa. Pääsin sisään! Se oli mahtava fiilis. Monen mutkan kautta päädyin sinne, minne koin kuuluvani ja haluavani. Saman olen saanut kokea myös työelämässä – olen hakenut sinnikkäästi työpaikkaa toistamiseen ja sen jälkeen napannut paikan.

Koskaan ei ole liian myöhäistä yrittää uudelleen

Polkuja on monenlaisia ja pettymyksistä ei kannata lannistua. Uskon, että sain työelämän kautta kerrytettyä sellaista osaamista, josta on ollut valtavasti hyötyä opinnoissani. Näin jälkikäteen ajateltuna olen tyytyväinen kaikkiin oppeihin ja ihmisiin mitä olen saanut urapolkuni varrelta.

Uskokaa siis unelmiinne ja älkää lannistuko mutkista matkalla! Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella tai vaihtaa suuntaa.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,
someharkkari Elina

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi