Ikäihmisten hyvinvointi ja yksinäisyys

Blogini tulee käsittelemään ikäihmisten yleistä hyvinvointia ja etenkin heidän kokemaansa mahdollista yksinäisyyttä ja sitä, miten yksinäisyys vaikuttaa heidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiinsa.

Aiheesta on uutisoitu viime aikoina useaan otteeseen ja yhä useampi ikäihmisistä kokee olevansa yksinäinen. Osalla ainoa sosiaalinen kontakti saattaa olla kotihoitajan käynti tai asiointi kaupan kassalla. Tämä kuulostaa jokseenkin surulliselta. Voisi olettaa, että jokaiselta löytyy perhettä tai lapsenlapsia, jotka kävisivät kylässä, mutta näin ei tosiaan ole.

Väestömme vanhimmat ikäryhmät ovat niitä, jotka ovat rakentaneet meille tämän yhteiskunnan, jossa pääsemme arkeamme viettämään. Olisi siis ensisijaisen tärkeää, että myös heidän eläkepäivistä luotaisiin mahdollisimman mukavat ja pyrittäisiin edistämään heidän kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

Vaikka ihmiset viettäisivät paljon aikaa yksin omissa oloissaan, ei tämä kuitenkaan tarkoita, että he kokisivat itsensä yksinäisiksi. Toiset vain viihtyvät omissa oloissaan ja nauttivat elämästään niin. Mutta miten sitten löytäisimme ja tunnistaisimme nämä vanhemman sukupolven edustajat, jotka tosiaan kärsivät yksinäisyydestä ja miten voisimme heitä auttaa? Mm. näihin aiheisiin tulemme paneutumaan tulevissa blogiteksteissä.

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan blogiani!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi