Työharjoittelumme Espanjassa

COSTA DEL SOL

Hola!

Olemme toisen vuoden sairaanhoitaja opiskelijoita Porvoon Laureasta. Lähdimme 14 päivä lokakuuta Suomen pimeää syksyä pakoon, Espanjan auringon alle. Lomailimme noin viikon, kunnes 21.10 aloitimme työharjoittelun Asociación Finlandesa Costa del Sol, eli Suomi-Seura Kymppipaikassa. Kymppipaikka sijaitsee Torremolinoksen keskustassa ja onkin vanhin suomalaisyhdistys manner-Espanjassa.

Me löysimme asunnon Airbnb:n kautta, joka sijaitsee kauniissa Benalmadenanin kaupungissa. Asuntomme on pieni yksiön tyylinen, jossa on kaksi sänkyä, vuodesohva, ruokapöytä, pieni keittiö, parveke ja wc. Asunto sijaitsee kerrostalon ylimmässä kerroksessa, johon paistaa päivä-ilta aurinko ja on mahtavat näkymät vuorille ja muualle kaupunkiin.

Kuva asunnostamme Benalmadenanissa
Ihana brunssi ja nämä maisemat parvekkeelta

Asuntomme sijaitsee hyvien julkisenliikenteen yhteyksien läheisyydessä. Vähän matkan päässä Benalmadena Arroy de la Mielissä sijaitsee juna asema, jolla pääsee Fuengirola-Malaga väliselle matkalle. Harjoittelupaikkaamme kuljemme bussilla ja matka kestää noin 20 minuuttia.

Työharjoittelun kesto on 9 viikkoa. Olemme pitäneet joka tiistai & torstai klo 10-13 sairaanhoitaja opiskelijoiden vastaanottoa, jossa olemme mitanneet verenpainetta ja verensokeria, sekä vastailleet muihin kysymyksiin tai huolenaiheisiin mitä kävijöillä on ollut mielen päällä.

Välineet ovat hieman erilaisia kuin Suomessa, ja verensokeri mittarin arvotkin täytyi muuttaa Suomessa käytettävään mmol/l.

Maanantaisin vedämme yhdessä samaan aikaan aloittaneen fysioterapeutti opiskelijan kanssa jumppaa halukkaille. Joka toinen maanantain olemme pitäneet myös erilaisia teemapäiviä, mm. muisti&muistaminen, ensiapu päivä ja luusto&ravitsemus. Keskiviikko aamuisin olemme muutaman kerran vetäneet vesijumppaa, jota nyt fysioterapeutti opiskelija on jatkanut. Keskiviikkoisin olemme myös osallistuneet Espanjan alkeiskurssille, ja oppineet jo paljon erilaisia lauseita ja sanoja sekä kielioppia. Työharjoittelu on kaikinpuolin ollut mukavaa ja aika Espanjassa mennyt nopeasti. Olemme oppineet hurjasti ryhmänohjauksesta, kulttuurista ja itsestämme.

Puerto Marina Benalmadena

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi