Heidelberg International Week

Minä olen Jesse Matias Kivi alun perin Espoosta tällä hetkellä asun Helsingissä. Olen 23-vuotias ja opiskelen Laureassa liiketaloutta ja erikoistun myyntiin ja markkinointiin. Olen opiskellut kohta kaksi vuotta Laureassa ja opiskelen Leppävaaran kampuksella. Olen urheilua harrastava mies ja tällä hetkellä harrastan jääkiekkoa ja käyn kuntosalilla.

Matkakohteena Heidelberg-Saksa ja itselle matkaan osallistuminen tuli nopealla aikataululla, mutta ilmoittauduin heti mukaan, kun lehtori Tomas Illman pyysi mukaan. Valinta oli helppo, koska olin aikaisemmin tehnyt Tomaksen kanssa koulutöitä ja hän kehui reissua ”ikimuistoiseksi” ja sitä se olikin.  Alusta lähtien fiilikset olivat todella innokkaat ja odottavaiset. Missään vaiheessa ei herännyt epäilyksiä, vaikka en tuntenutkaan entuudestaan ketään muita lähtijöitä. Muutama yhteistapaaminen ja tuntui, kun tuntisimme jo toisemme, sekä sai huomata kuinka hyvä porukka oli kasassa.

Matka lähti käyntiin todella aikaisella lennolla kohti Frankfurthin lentokenttää. Sieltä matkustimme taxilla kohti Heidelbergin pientä kaupunkia. Saavuttuamme sunnuntaina 6.10.2019 sää ei ollut mitä parhaina, mutta opiskelija kolleegani kanssa lähdimme tutkimaan kaupunkia ja kävimme iltapäivästä yliopistolla rekisteröitymässä viikkoa varten. Maanantai lähti käyntiin yhteisellä tervehdyksellä yliopiston suunnalta ja sen jälkeen meillä alkoi opintomme, jotka olimme valinneet etukäteen. Itse olin valinnut international customer insight, joka oli todella hyvä miettien omaa erikoistumistani. Kurssi aloitusten jälkeen meillä oli ruokamaistelut, jossa kaikki maat olivat tuoneet omia herkkujaan maistille, jonka jälkeen ilta jatkui yhteiseen tilaisuuteen keilahalliin erilaisten virikkeiden kera.

Tiistai potkaistiin käyntiin luennoilla, jotka kestivät aina 13 asti. Tämän jälkeen meillä oli yritysvierailuita, jonka jälkeen suuntasin yliopistolle takaisin tekemään kouluhommia. Yritysvierailu oli mielenkiintoinen, vaikka se ei ollut alkuun oma ykkösvalinta. Keskiviikko lähti käyntiin samalla kaavalla ensin luentoja ja iltapäivällä meillä oli kaupunkikierros. Itsellä piti olla Heidelberg kohteena, mutta henkilökohtaiset koulutyöt veivät voiton ja jouduin niitä jäädä tekemään. Illalla suuntasimme yhteistapahtumaan paikalliseen Irkku pubiin kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan toistemme seurasta ja virvokkeista. Torstaina aamu alkoi lyhyellä luennolla ja sen jälkeen valmistelimme meidän esitystä, joka meillä oli iltapäivällä poiketen muista ryhmistä, joilla se oli suunnitellusti perjantaina. Esitys meni hyvin ja tämän jälkeen suuntasin uuden tuttavani Alexanderin kanssa keskustaan valmistautumaan illan juhlia varten. Kävimme kaupoilla ja nautimme maittavasta ruuasta, säästä ja virvokkeista. Illan juhlat olivat todella hauskat ja menevät. Oli mukava nähdä, kuinka alkuviikosta tuntemattomat toisilleen nauttivat yhdessä täysin rinnoin juhlista. Seuraava aamu oli toki kaikille hieman vaikea, mutta sekin sujui kaikilta ongelmitta. Esitykset menivät meidän kurssilaisilta hyvin. Näiden jälkeen meillä oli jäljellä viimeinen lounas, jonka jälkeen matka kohti Suomea alkoi.

Viikko oli yksi ikimuistoisimmista kokemuksista ja myös auttoi tutustumaan todella moneen uuteen hienoon persoonaan. Sain uusia ystäviä ympäri maailmaa ja toivon, että tulemme vielä näkemään toisiamme tulevaisuudessa. Sää ei ollut mitä parhain, mutta se ei kenenkään menoa haitannut. Oli hieno nähdä kuinka helposti tuntemattomat ihmiset tosilleen voivat tutustua ja myös itselle todella mahtava kokemus. Kaiken kaikkiaan suosittelen kaikille, jotka miettivät lähtöä niin ilman muuta. Todella mahtava kokemus ja hyvin hoidettu kokonaisuus ja hyvät luennoitsijat, sekä hieno kaupunki. Hyvin myös toteutettu Laurean suunnalta ja Tomakselle kiitos myös matkasta!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi