Markus Kuusela, Kansainvälinen viikko Heidelberg 7-11.10.2019

Opiskelen Laurean ammattikorkeakoulussa Otaniemen kampuksella fysioterapiaa. Tällä hetkellä minulla on kolmas opintovuosi menossa. Lähdin Heidelbergin kansainväliselle viikolle, koska olen aina pitänyt kansainvälistymistä tärkeänä ja osana tulevaisuutta. Kansainvälisyys on näkynyt opinnoissani myös Erasmus vaihto-ohjelmaan osallistumalla. Opiskelin kevätlukukauden 2019 Madridissa San Pablo C.E.U yliopistolla.

Olin innoissani kuullessani mahdollisuudesta lähteä Heidelbergin SRH yliopistolle kansainvälistä viikkoa viettämään. Kurssitarjonta oli suunnattu pääsääntöisesti liiketaloutta ja kauppatieteitä opiskeleville, mutta mielestäni yrittäjyys ja ”bisnestaidot” kuuluvat alaan kuin alaan nykyään.

Osallistuin kurssiin ”Designing and selling a business out of a brilliant idea” Kurssilla harjoiteltiin BMC:n eli Business Model Canvaksen käyttöä ja hyödyntämistä uuden yrityksen suunnittelussa. Tätä työkalua käytetään ympäri maailman ja mielestäni kurssi antoi hyvät perusvalmiudet yritys idean jalostamiseen ja käsityksen siitä mitä kaikkea tulee ottaa huomioon.

Viikosta jäi monia asioita käteen, päällimmäisenä tietysti uudet upeat ihmiset ja kulttuurit mihin pääsin tutustumaan. Tämä oli kymmenes kerta kun kansainvälinen viikko järjestettiin Heidelbergin SRH yliopistolla ja järjestelyt olivat mielestäni todella hyvät. Oli Yritysvierailuja iltapäivällä luentojen jälkeen. Pääsin muun muassa tutustumaan Hockenheimin F-1 rataan, missä Kimi Räikkönen pitää edelleen hallussaan nopeinta radalla koskaan ajettua kierrosaikaa. Mieltä lämmitti myös meidän fysioterapiaopiskelijoiden suunnitteleman liikeidean suuri suosio, joka päätyi voittamaan kursimme kilpailun.

Kansainvälisyys on vahvasti nykyaikaa ja tulevaisuutta. Joten kannustan ehdottomasti muita opiskelijoita tarttumaan kaikkiin mahdollisuuksiin luoda kansainvälisiä suhteita opintojen aikana. Sitä ei ikinä tiedä milloin joku joskus kohtaamasi henkilö esittää vaikka yllättävän työtarjouksen kehiin.

-Markus Kuusela  fysioterapeuttiopiskelija Laurea Otaniemen kampus.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi