Riihimäen lukiolaiset vierailivat Laurea-ammattikorkeakoulussa 

YLY-hankkeen (Yhdessä lisää yrittäjyyttä) Innovilla-tiimi suunnitteli ja järjesti Jatkoa ajatellen 2 – Hyvinkään kampuksen verkostoidu ja viihdy tapahtuman 10.11.2022.  

Tapahtuma painottui yrittäjyyteen sekä jatko-opiskeluun. Lukiolaisille kerrottiin Hyvinkään Laurean opiskelumahdollisuuksista sekä Innovilla-hankkeesta, jonka tarkoituksena on kehittää opiskelijoiden yrittäjyyttä. Tapahtuman kohderyhmänä ja vieraina olivat Riihimäen lukiolaiset. 

Mukana olivat myös kaikki neljä YLY-tiimiä auttamassa tapahtuman järjestämisessä. Syksyn 2022 YLY-tiimit ovat: Innovilla-, viestintä-, taloudellinen hyvinvointi- sekä talous- ja sijoittamistiimit. 

Tapahtuma alkoi Rauhala-salissa järjestetyllä yhteisellä aloituksella, jossa tutkintovastaavat kertoivat ensiksi muun muassa P2P-opiskelusta sekä tradenomi- ja sairaanhoitajatutkinnoista lukiolaisille. YLY-hankkeen projektipäällikkö Teppo Leppälahti piti myös puheen, jossa kertoi YLY:n tavoitteista ja jatkosuunnitelmista.  

Tunnelmaa Rauhala-salista. 

Kampukselle järjestettiin erilaisia ständejä, joilla lukiolaiset pääsivät kiertämään ohjatusti luokka kerrallaan. Ständejä pitämässä olivat muun muassa sosionomi-, sairaanhoitaja- sekä tradenomiopiskelijat. Ala-aulasta löytyi erillinen infopiste, vaihto-opiskelijoiden ständi sekä YLY-ständi, jonka vetonaulana toimi suosittu onnenpyörä. 

Onnenpyörä veti paikalle paljon kiinnostuneita lukiolaisia. 

P2P- projektioppimismallilla oli myös oma ständinsä. Siellä opiskelijat kertoivat havainnollisesti ohjaavan opettajan johdolla, mitä tämä Laureassa hyvin vahvasti vaikuttava projektioppiminen käytännössä tarkoittaa. Lisäksi tapahtumassa oli Innovilla-ständi, jossa kerrottiin aiemmista Innovilla-projekteista syntyneistä yrityksistä sekä yrittäjyydestä. Weale-ständillä lukiolaiset pääsivät tutustumaan robotiikkaan sekä ohjelmointiin.  

Sosionomi-opiskelijoita kertomassa ständillään koulutuksesta. 

Sairaanhoitajien ständin yhteydessä toimi simulaatiosairaala. Lukiolaiset pääsivät seuraamaan monitorihuoneeseen reaaliaikaista opetustilannetta, joka tapahtui erillisessä sairaalaa jäljittelevässä simulaatiotilassa. Simulaatiosairaala oli erityisesti lukiolaisten mieleen. 

Tapahtumapäivä huipentui vielä Amin Asikaisen inspiroivaan luentoon. Asikainen kertoi omasta polustaan ensin yhdeksi Suomen legendaarisimmaksi ja menestyneimmäksi nyrkkeilijäksi ja sen jälkeen kohti omaa yrittäjäuraansa. Oli mahtavaa saada Asikainen paikalle kertomaan uratarinaansa omin sanoin.  

Amin Asikaisen haastattelun voi lukea täältä. 

Amin Asikaisen puheenvuoro Rauhala-salissa. 

Päivä oli onnistunut ja kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti. Kohderyhmämme lukiolaiset vaikuttivat tyytyväisiltä ja erityisesti kiitosta saatiin kuulla Riihimäen lukion opettajilta. YLY-hanke tulee jatkumaan myös keväällä 2023 ja silloin luvassa ovat uudet kuviot, kun kevään projektitiimit astuvat kehiin. Pysykää siis kuulolla! 

Ystävällisin terveisin 

YLY-Sidosryhmäviestinnän suunnittelu- ja toteutustiimi 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi