Työhyvinvoinnin kartoitusta  

Alkuvuodesta julkaistiin ensimmäinen blogi Dementiakoti Villa Tapiola ja Seniorihotelli Ainola Laurean opiskelijaprojektiin liittyen. Alkuvuodesta projektin raamit oli jo laadittu, mutta käytännön toteutus uupui. Projekti on ollut opiskelijoille opettava ja työntäyteinen, mutta nyt ollaan jo loppusuoralla.  

Helmikuussa projektitiimi suunnitteli kyselyn Villa Tapiolan ja Seniorihotelli Ainolan henkilöstölle, jossa kartoitettiin henkilöstön työhyvinvoinnin tasoa. Kyselyn tekoon käytettiin Microsoft Forms -alustaa. Kyselyn laadinnassa oli suureksi avuksi projektitiimin jäsen, jolla oli entuudestaan kokemusta hoitotyöstä.  

Kun kyselyn tulokset olivat vihdoin valmiina lähdimme analysoimaan niitä. Analysoinnissa käytettiin hyödyksi exceliä ja avointen kysymyksien osalta litterointia. Yksi projektitiimiläinen teki opetusvideon teamsiin excelin talukoiden teosta, jotta tuloksista saatiin yhteneväisiä.  

Kun analyysit oli tehty, loimme niiden pohjalta haastattelukysymyksiä Villa Tapiola ja Seniorihotelli Ainolan henkilöstölle. Haastattelun tähtäimessä oli saada henkilöstöltä tarkennuksia kyselyn vastauksiin liittyen. Näitä analyysejä ja haastatteluiden tuloksia tullaan käyttämään työhyvinvointisuunnitelmassa, jota projektitiimi on luomassa heidän yritykselleen sovellettavaksi. Tällä hetkellä työstämme työhyvinvointisuunnitelmaa ja yritämme saada siitä mahdollisimman visuaalisen. 

Projektitiimi: Tea Tilli, Jenni Mutkala, Ada Elho, Suvi Myllymäki, Perttu Koskinen, Paavo Soikkeli. 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi