Hyvinvointia jokaiseen työpäivään – tehokkaat vinkit!

Projektia toteuttaessa on tullut huomattua työhyvinvointivastaavan aktiivinen rooli työyhteisön jäsenenä. Meidän projektimme työhyvinvointivastaava on ottanut hyvin roolin haltuunsa ja jakanut tärkeää tietoa hyvinvointiin liittyen muulle projektiryhmälle. Tässä blogitekstissä haluan tuoda esiin työhyvinvointivastaavan jakamia vinkkejä ja oppeja, jotka vaikuttavat jokaisen meistä jaksamiseen koulussa, työelämässä ja vapaa-ajalla.

Ensimmäisenä haluan nostaa esille ergonomian merkityksen työskennellessä. Ergonomia ei pelkästään paranna henkilökohtaista hyvinvointia, vaan lisää työturvallisuutta, auttaa parantamaan toimintatapoja, sekä auttaa onnistumaan. Ergonomia tulee suunnitella työkohtaisesti. Suunnitteluun tarvitaan tietoisuus toimintaympäristöstä, ihmisten toiminnasta ja näiden vuorovaikutuksesta toisiinsa. Koulussa tulee istuttua paljon, jolloin tauot, pienet venyttely ja verryttely hetket ovat oiva lisä hyvinvoinnin tukemiseen.

Pohdi omaa jaksamistasi, istutko koko päivän, pidätkö taukoja tai juotko tarpeeksi vettä? Näillä kaikilla on merkitystä jaksamiseesi. Tee muutos tapoihisi, istu ryhdikkäästi, nouse välillä seisomaan ja käy kävelemässä. Veden tarpeellisella saannilla ja riittävällä ravinnolla vaikutat myös jaksamiseesi. Muista siis juoda tarpeeksi vettä, syö monipuolisesti ja riittävästi. Näillä eväillä toivotan kaikille jaksamista kevätlukukauden viimeisiin kuukausiin!

Teksti: Janita Suhonen

Kuvat: Pixabay

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi