Samordning av projektarbete och arbete

Höstterminen närmar sig sitt slut, så jag tänkte dela tankar om att samordna arbete och skola. I början av terminen påbörjade vi ett utvecklingsprojekt för Headai, och vårt mål var att utveckla en automatiserad kundfeedbackinsamling. En av de tjänster som Headai erbjuder är Careerbot från 3AMK, vilken vi närmare granskade i projektet.

Vi fick snabbt möjlighet att intervjua nyckelpersoner och hade ungefär halvvägs in i projektet en bra bild av Laureas kundresa. Med denna grund kunde vi analysera de mest betydelsefulla datapunkterna för kundfeedbackinsamlingen och hitta de bästa metoderna för insamling. Nu när projektets slutskede närmar sig kan vi tillsammans andas ut över att vi faktiskt har lyckats föra projektet i hamn.

Men hur har projektarbetet gått parallellt med jobbet?

Under höstterminen hade jag förutom projektarbetet även en annan kurs som omfattade 15 studiepoäng. Så varje student som läser den här bloggen vet att hösten inte har varit lätt när man har arbetat över 36 timmar i veckan samtidigt som man studerar.

Därför är det viktigt att lära sig att kombinera arbete, studier och fritid på ett sätt som inte utmattar mig fullständigt. Jag måste erkänna att det ibland var tungt att samordna studier och arbete, men det fanns också bra stunder när arbete och studier gick bra hand i hand. Så jag tänkte dela med mig av 5 tips för att kombinera studier och arbete som jag följde under bättre tider, och förhoppningsvis kommer de att vara till nytta för er andra som också jonglerar med arbete och studier:

  1. Tidsstyrning: Anpassa dina arbetspass till studierna genom att öppet diskutera med din chef.
  2. Sömn och mat: Håll dina batterier laddade och energin uppe med en regelbunden dygnsrytm.
  3. Fritid: Kom ihåg att koppla av och göra saker du tycker om. Vardagsmotion är ett utmärkt sätt att öka energinivån.
  4. Ärlighet: Undvik utbrändhet genom att prata öppet både i skolan och på jobbet.
  5. Balans: Försök hitta din egen balans mellan arbete, skola och fritid.”

Önskar er alla en härlig jul!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi