Selvisimme projektin haasteesta: Tekijänoikeusopas museoille on valmis!

Syksy vaihtuu talveen, joulu lähestyy ja projektit alkavat olla pikkuhiljaa paketissa; myös tämä projekti on vihdoin valmis. Projektimme tavoitteena oli tehdä helppolukuinen ja visuaalisesti selkeä tekijänoikeusopas toimeksiantajallemme Punkmuseolle. Tekijänoikeusoppaan on tarkoitus helpottaa ja nopeuttaa museon toimintaa tekijänoikeuksiin liittyvissä asioissa aineistojen suhteen. Näitä aineistoja voivat olla esimerkiksi valokuva, kirja, esine tai vaikkapa videotallenne.

Tekijänoikeusoppaan kansi

    Opas vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

    • Mikä on teoksen määritelmä?
    • Mitä oikeuksia tai suojia teokseen liittyy?
    • Mitä museo saa tehdä aineistollaan?
    • Mihin tarvitaan erikseen lupa tai lisenssi, ja liittyykö näihin kustannuksia?

    Lyhyesti kerrottuna, projekti eteni pitkälti tekijänoikeuslakia lukien ja siitä tietoa keräten, jonka jälkeen tiedot saatettiin oppaan muotoon tiivistetysti ja selkeästi. Lopulta saimme aikaan sellaisen tekijänoikeusoppaan, joka vastasi myös toimeksiantajan odotuksia. Matka briiffistä valmiiseen oppaaseen on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen; uutta oppi todella paljon ja tekijänoikeuslaki tuli kyllä tutuksi. Täytyy myös sanoa, että tämän projektin parissa syksy meni todella nopeasti ja tiimimme teki mahtavaa työtä. Vielä loppurutistus muiden mahdollisten koulutehtävien parissa ja voimmekin lähteä hyvillä mielin joulun viettoon.

    Tiimimme toivottaa kaikille tsemppiä loppuvuoteen ja rauhallista joulua!

    Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

    Kommentoi