Työelämäyhteistyötä Itämerellä

Laurea järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa opiskelijoille mahdollisuuksia työelämäyhteistyöhön. Yksi yhteistyön muoto on projektiopiskelu, jota tehdään yhdessä yritysten kanssa. Yritysprojektit ovat aikaisemmin olleet lähiopintoja, mutta nyt tarjolla on myös etätyöpainotteisia projekteja. Tämä mahdollistaa opiskelijoiden osallistumisen projektiopintoihin eri kampuksilta. Laurea solmii yhteistyösopimuksen kumppaniorganisaatioiden kanssa, jotka tilaavat omiin tarpeisiinsa liittyviä projekteja.

Oppimista aidossa kehitysprojektissa

Projektitiimimme, joka koostuu Hyvinkään ja Leppävaaran kampusten opiskelijoista, on saanut mahtavan mahdollisuuden osallistua HR-projektiin, jossa tehdään Laurean yhteistyökumppanille Eckerö Linelle yleisperehdytysopas. Perehdytysopas auttaa uutta työntekijää tutustumaan työpaikan toimintatapoihin jo ennen varsinaisen perehdytyksen alkua, mutta se toimii myös tukipakettina työn jo alettua. Lisäksi projektissa tehdään perehdytyskortti, joka auttaa perehdyttäjiä pysymään kartalla jo läpikäydyistä asioista.

Avainkumppani Eckerö Line

Eckerö Line on suomalainen yritys, jolle on myönnetty Suomalaisen työn liiton avainlipputunnus. Yritys oli vuonna 2023 yksi ”Great place to work”- tutkimuksen parhaista työnantajista. Eckerö Linen pääkonttori on Suomessa ja se työllistää noin 500 työntekijää. Helsingin ja Tallinnan välillä kulkee kaksi laivaa, m/s Finlandia ja m/s Finbo Cargo. Eckerö Line panostaa henkilöstön hyvinvointiin ja viihtyvyyteen erityisessä työympäristössä. Eckerö Linen tavoitteena on olla Itämeren paras työpaikka. Eckerö Line on Laurean avainkumppani. Avainkumppanuus käsittää kolme eri kokonaisuutta: projekti- ja rekrytointiyhteistyön sekä näkyvyyspaketin. Avainkumppanuuden avulla opiskelijat työllistyvät helpommin, yritykset saavat uutta osaavaa henkilöstöä ja Laurea vahvistaa yhteistyöverkostoaan.

Projektin aloitus

Projektimme alkoi Kick-off- tilaisuudella m/s Finlandialla tammikuisena talvipäivänä. Tuuli keikutti laivaa, mutta meitä erinomaisesti projektiin brieffannut Eckerö Linen Travel Retail Store Manager/ Market Supervisor Mika Behm piti vieraanvaraisuudellaan huolen, että keinunta ei häirinnyt projektiin tutustumista. Pääsimme nauttimaan Eckerö Linen mahtavista tarjoiluista niin kokoustiloissa kuin messissä, eli henkilöstöruokalassa. Tarjoilut olivat herkullisia ja ne oli valmistettu laivan keittiössä paikan päällä. Päivän aikana Mika kertoi meille Eckerö Linesta ja sen kahden laivan, m/s Finlandian ja m/s Finbo Cargon eri palveluista sekä perehdytysprosesseista, joita heillä tällä hetkellä on. Saimme haasteeksemme tehdä perehdytysoppaan, jossa huomioimme myös laivojen eri toimintatavat.  

Kuvassa m/s Finlandian kokousosaston aamiaistarjoilu, joka siivitti päivän maukkaasti käyntiin. Tarjolla oli myös kahvia, teetä, mehua ja smoothietä.

Projektiyhteistyö on vielä alkuvaiheessaan, mutta se on ollut tähän saakka antoisaa. On ollut mielenkiintoista tutustua työnantajaan, joka poikkeaa totutusta. Työvuoron alkaessa tullaan työpaikalle, jossa ollaan, kunnes työjakso päättyy. Intensiivisen työn vastapainoksi pääsee nauttimaan pitkistä vapaista, jotka kertyvät tehdyistä työpäivistä.

Unelmoitko huippuopinnoista? Hae Laureaan ja pääset mukaan kiinnostaviin yritysyhteistyöprojekteihin.

Mikäli sinua kiinnostaa opiskelu Laureassa, tiedäthän, että yhteishaku alkaa 20.2.2024. Mikäli opiskelet jo Laureassa ja kiinnostuit projektiopinnoista, tutustu syksyn tarjontaan Pakissa. Ilmoittautumiset syksyn kursseille aukeavat 20.5.24.

Tutustu myös yhteistyökumppaniimme www.eckeroline.fi. Eckerö Linen kesätyöhaku on avautunut ja avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä: https://eckeroline.teamtailor.com/.

kirjoittanut Kati Sundström ja Ursula Lagoudaki

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi