Järjestötoiminnan haasteet

Useimmat näkevät suuria haasteita ja ajattelevat omaa järjestön tulevaisuuden valoisana. Järjestötoiminta pyörii suurimmaksi osaksi rahoituksilla ja hankkeilla, joten suurin haaste järjestötoiminnan ylläpitämiseen on rahoitus puute ja Kansalaisyhteiskunta.fi on listannut järjestöjen haasteita Yhdysvalloissa. Järjestöt toimivat aika lailla samanlailla kuin meillä täällä Suomessa, joten Suomen järjestötoimintaa koskettaa samanlailla ongelmat kuin Yhdysvalloissa. Järjestötoiminta pyörii suurimmaksi osaksi rahoituksilla ja hankkeilla, joten suurin järjestötoiminnan ylläpitämiseen on rahoitus. Soste mainitsee Järjestöbarometri 2014 erityisteemassa byrokraattiset rattaat. Byrokratia vie resursseja ja vie itse pois resursseja työnteolta.

Stea.fi järjestötoiminnan tulevaisuuden selvityksestä ilmenee, että digitalisoituminen tulee vaikuttamaan järjestötoimintaan seuraavan 10 vuoden aikana positiivisesti. Selvityksessä väitetään digitalisoitumisen parantavan vuorovaikutus.

Järjestöjen haasteet ovat myös työntekijöiden asiantuntijuus, itsensä kehittäminen asiantuntijuudessa ja ammattiosaamisessa. Elina Sorsa mainitsee omassa opinnäytetyössään, että odotukset järjestöiltä ovat suuret aktiivisuuden, vuoropuhelun, työn merkityksen ja työn näkyvyyden osalta. Järjestötyön vaikuttavuus ei välttämättä näy yhteiskuntatasolla, mutta vaikuttavuus yksilöön saattaa olla uuden elämän suunta esimeriksi päihteettömyyteen, elämänhallinnan parantuminen tai pelkästään uusi ajanviete.

-Antti

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi