Kohtaamispaikka poikkeustilan aikana

Poikkeustilan vuoksi monet yrittäjät ja keskukset ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Poikkeustilan rajojen purkaminen tapahtuu pikkuhiljaa ja vähitellen pääsemme takaisin uuteen normaaliin arkeen. Koulut ovat avautuneet ja yrittäjät saavat päästää asiakkaita kivijalkaliikkeisiinsä. Myös kohtaamispaikat ja asukastilat alkavat vähitellen aukaisemaan ovia kävijöille. Kuinka poikkeusaika on niihin vaikuttanut ja onko ovien avautuessa huomattavaa kävijämäärän kasvua?

Vantaalla muutamia kohtaamispaikkoja on auennut 13.5. Nämä ovat tarkoitettu suurimmaksi osaksi lapsiperheille. Muut kohtaamispaikat ovat suljettuina toukokuun loppuun saakka ja kaikki tapahtumat on peruttu. Kohtaamispaikkojen työntekijät ovat olleet töissä poikkeustilan ajan ja ovat pitäneet avoinna juttupuhelimia. Sinne voi soittaa ja höpötellä niitä näitä ja kertoa kuulumisia. Mielestäni tämä on hienoa, sillä todella monet iäkkäämmät erityisesti ovat olleet todella yksinäisiä. Vaikka henkilöä ei näekään, vähentää toisen äänen kuuluminen jo paljon yksinäisyyden ja eristyneisyyden tunnetta.

Poikkeustilasta huolimatta, uskon että tämä aika on tuonut myös jotain hyvää kohtaamispaikoille. Kuten meille kaikille myös kohtaamispaikkojen työntekijät ovat tilanteen pakosta joutuneet ottamaan digiloikan ja kehittämään palveluitaan myös etänä. Tästä esimerkkinä juuri tuo juttupuhelin ja ainakin Kafnetissä toimiva digiasiointi. Mutta se kuinka kohtaamispaikat kehittävät toimintaansa eteenpäin jää nähtäväksi.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi