Koti Kullan Kallis -Lopuksi

Asunnottomuus on saanut viime vuosina paljon julkisuutta ja sen takia ajattelinkin, että perusasiat asunnottomuuteen liittyen on aika monella hallussa. Toki kyseessä saattaa olla ajatukseni vääristymä, koska asunnottomuus on itselleni tutumpi aihe. Ainakin nyt.

Blogiini liittyvä projektityö sisältää paljon informaatiota asunnottomuudesta enkä halunnut niitä enää blogissani toistaa. Kuka tahansa pystyy katsoa nopealla googlauksella perusfaktat asunnottomuudesta niin halutessaan. Halusin kirjoituksen sisällön olevan jotain muuta, enemmän ajatuksia ja tunteita herättävä blogi asunnottomuudesta. Joko sillä tavalla, että lukija saa jotain uutta ajateltavaa tai jatkojalostettua jo aiemmin esiintynyttä ajatusta.

Kodin käsite, talouden vaikutukset asunnottomuuteen, korona ja asunnottomuus sekä mielipiteiden muuttaminen asunnottomuuteen liittyen ovat vain pintaraapaisu siitä, mitä asunnottomuudesta voisi kirjoittaa. Aihe on laaja. Toivoin jättäneeni teksteissäni varaa kysymyksille enkä antanut valmiita vastauksia. Aikakausi tällä hetkellä on epävarmuutta ja ristiriitaisuuksia täynnä, mutta asunnottoman tilanne on aikakaudesta riippumatta sama. Ei toivoton, mutta paljon aktiivisuutta kaipaava osa-alue.

Presidentti kehottaa ”Ottakaa fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä toisiinne”. (https://www.presidentti.fi/uutinen/presidentti-niinisto-koronaviruksesta-olemme-tassa-joukolla-toinen-toisiamme-tukemassa/ ) Huolehditaan me, joilla asiat ovat hyvin, myös niistä, joilla ei mene niin vahvasti. Jos ajatellaan yhteiskuntaa tiiminä, olemme yhtä voimakkaita kuin ryhmämme ”heikoin lenkki”. Miten saisimme kaikki, asunnottomat ja muut huono-osaiset, mukaan yhteiskuntaan sen osallistuvaksi jäseneksi? Varsinkin olemassa olevan kriisin takia, jälleenrakentamisen tulisi huomioida myös ne, joilla oli vaikeaa jo ennen kriisin alkua.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Koti Kullan Kallis -Lopuksi”

  1. Hyvin tärkeä aihe!
    Asunnottomuus on ollut aihe, kitä itse vuosien varrella on seurannut median kautta ja nyt tässä päivässä tietenkin erityisesti sosiaalisen median kautta. Sitä on aina ollut, mutta on myönnettävä, että se ei varsinaisesti itseäni ole ikinä koskettanut. Median kautta tulee kuva, että Suomessa meillä kaiken kaikkiaan oikein hyvä tilanne, varsinkin verrattuna muuhun maailmaan. Paljon puhutaan Yhdysvaltojen asunnottomuudesta, mutta Suomi jää tässä asiassa helpommin mediapimentoon.
    Itselleni tämä aihe tuli tutummaksi vasta tämän koulun kautta. Kävin viime syksynä tutustumassa Sininauhasäätiön tiloihin toisen kurssin siältöön liittyen. Olin hyvin vaikuttunut heidän työstään ja näkökulmasta asunnottomuuden pois kitkemiseksi. Ajatus siitä, että ihmisellä tulisi olla ensimmäiseksi asunto ja sen jälkeen aletaan vasta pureutumaan ihmisen muihin haasteisiin elämämässä. Oli ilo tavata työhönsä sitoutuneita ammattilaisia ja jäin silloin kovasti pohtimaan sitä työmäärää, mikä heillä on. Hyvin vahvasti omistautuneita omaan työhönsä asiakkaiden elämänlaadun parantamiseksi.

    Kiitos tästä blogipostauksesta.

    Kaisa

Kommentoi