Kohti terveellistä ruokavaliota

Monesti kuulee puhuttavan terveellisestä ruokavaliosta. Terveellinen ja ravitseva ruoka on iso osa lasten ja huoltajien jaksamista arjessa. Ajan puute sekä huono taloudellinen tilanne voi kuitenkin johtaa helppoihin ja epäterveellisiin ratkaisuihin. Valmisruuan ostaminen voi tuntua halvalta ja hyvältä, aikaa säästävältä ratkaisulta, mutta onko se todellisuudessa kannattavaa. Jatka lukemista, mikäli haluat lisää tietoa ravitsemuksesta sekä vinkkejä hyvään, kohtuuhintaiseen ruuanlaittoon.

Keho saa energiansa hiilihydraateista, proteiinista sekä rasvoista. Hyviä hiilihydraatteja ovat esimerkiksi marjat, hedelmät, täysjyvävilja, kasikset ja siemenet, koska ne sisältävät vitamiinejä, kivennäisaineita, ravintokuituja sekä muita suojaravinteita. Proteiinin hyviä lähteitä on kala, kana, kanamunat, palkokasvit sekä pähkinät. Punaista lihaa ei suositella nautittavaksi suuria määriä. Rasvat kannattaa olla pehmeitä rasvoja eli kasviöljyt, pähkinät, simenet ja kala. Leivän päälle voi hyvin laittaa pehmeää margariinia.

Varsinkin lasten kanssa ruuan kannattaa näyttää houkuttelevalta. Eriväriset kasvikset tuovat annokseen mukavaa piristystä. Tuoretta ruokaa kannattaa suosia, sillä prosessoidut elintarvikkeet sisältävät useasti piilosuolaa. Ruuan tekemisestä lasten kanssa voi myös tehdä ihanan yhteisen ja opettavaisen hetken. Saat lapselle tekemistä ja itsellesi apua ruuanlaittoon. Janojuomaksi nappaa itsellesi ja lapsellesi vesi. Muista myös kalsiumin saanti maidosta taikka sitten vitamiinipurkista. Lue lisää ravitsemuksesta täältä.

Pixabay

Taloudellisuus

Koska monilla yksinhuoltajilla on taloudellinen tilanne alhainen on keksittävä hyviä ja edullisia ruokia mitä tehdä. K-ruoka sivustolla pääsee tutustumaan erilaisiin resepteihin ja valitsemaan annoskohtaisen hinnan mukaan itselleen sopivan reseptin. Sivustoa on helppo käyttää ja reseptit ovat hyvin monipuolisia ja selkeitä.

Mikäli taloudellinen tilanne on todella huonona on mahdollista saada erilaisia ruoka-apuja. Yksi niistä on Operaatio Ruokakassi RY. Lue tästä lisää heidän toiminnastaan.

“Ruokapöydän ympärille kokoonnutaan yhdessä syömään, juttelemaan ja kohtaamaan toisiamme arkisirkuksen keskellä.”

Neuvokasperhe

Mukavaa sunnuntaita ja ensiviikkoon!

– Anni ♥

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

2 ajatusta aiheesta “Kohti terveellistä ruokavaliota”

  1. Moi! Terveellinen ruokavalio on aiheena aina ajankohtainen. Huomaan itsekin usein lukevani aiheesta, ja ajattelen muutta ruokailutottumuksiani terveellisemmäksi. Teot jäävät kuitenkin usein vain ajatuksen tasolle, sillä vaikka teoriassa ymmärrän ja tiedän mitä terveellinen ruoka on, en osaa tuoda tietoa lautaselleni, vaan syön taas seuraavana päivänä sitä samaa jauhelihaa ja makaronia, tai muuta vastaavaa “ruokaa”, mitä muinakin päivinä.. 😀 Perustelen helpot ruokaratkaisuni usein sillä, etten jaksa nähdä vaivaa, jos kokkaan vain itselleni, vaikka ehkä juuri silloin kuuluisikin panostaa. 🙂

    1. Kiitos kommentistasi! Itsekin aikaisemmin vain ajattelin muuttaa ruokailutottumuksiani kohti terveellistä ruokavaliota, mutta aina se jäi haaveeksi. Kokeilin juurikin mainitsemaani K-ruoka sivustoa ja tarkemmin heidän sovellusta, jonne tein kauppalistan. Kaupassa oli helpompaa napata juuri ne ainekset mistä olin ajatellut ja olla poikkeamatta valmisruoka hyllylle. Näin ollen kotona kun nälkä iski, löytyi kaapista vain valitsemaani reseptiin tulevat ainekset. Viikkoja myöhemmin huomasin olevani pirteämpi ja energisempi parempien ruokailutottumuksien johdosta. Pieni herkuttelu välillä on kuitenkin salittua! 😉

Kommentoi