Missä tavataan?

Miettiessä HLBTQ+ kohtaamispaikkoja Helsingissä, tulee ensimmäisenä mieleen baarit/klubit kuten legendaarinen DTM yökerho Mannerheimintiellä. DTM joutui kuitenkin kesäkuussa sulkemaan ovensa mutta etsii uusia tiloja, jotta pystyisi avaamaan ovensa taas mahdollisimman pian. Korona tilanteen takia yökerhot ja baarit eivät tällä hetkellä muutenkaan ole paras kohtaamispaikka, eivätkä ne ylipäätään ole kaikkien mieleen. Helsingistä kuitenkin löytyy baarien lisäksi muitakin kohtaamispaikkoja, joissa HLBTQ+ yhteisöön kuuluvat voivat viettää aikaa samanhenkisten henkilöiden kanssa.

JUHLAAN

Heille, ketkä kuitenkin pitävät klubeilla käymisestä löytyy vaihtoehtoja, vaikka DTM onkin suljettu. Hercules on yökerho, joka normaaleissa puitteissa tarjoaa disco huumaa ja muita tapahtumia kuten drag bingoa. Jos haluaa päästä laulamaan karaokea, on Mann´s street hyvä valinta. Tämän lisäksi Helsingistä löytyy rauhallisempia baareja kuten Fairytale ja hienostuneempaan makuun Room BLVD.

Pixabay

ARKEEN

Harrastustoimintaa löytyy kuntoilusta kuoroihin ja käsityöpajoihin. Laulamisesta kiinnostuneille löytyy lesbokuoro Kaupungin naiset sekä kaksiekielinen homokuoro Out ‘n loud , jotka myös joskus tekevät yhteistyötä. Jos taas liikunta on enemmän se oma juttu on liikunta- ja urheiluseura HOT ry HLBTQ+ henkilöille suunnattu seura. Seuran jäsenenä on mahdollisuus osallistua ohjatusta aerobicista futsaliin sekä erilaisiin urheilu kilpailuihin, kuten kansainväliseen Gay Games tapahtumaan. Sateenkaariperheet ry taas järjestää toimintaa koko perheelle, kuten perhekavilat ja retket sekä nyt marraskuussa aikuisten pikkujoulut.

Joku voi miettiä, miksi seksuaalisella suuntautumisella tai sukupuoli identiteetillä on väliä harrastustoiminnassa, eivätkö kaikki vain voisi harrastaa yhdessä? Tietenkin voivat, mutta esimerkiksi HLBTQ+ harrastustoiminta antaa mahdollisuuden vertaisuuteen, jota ei välttämättä muuten löytäisi lähipiiristään. Vertaisuus on tärkeää, koska ilman sitä voi tuntea itsensä yksinäiseksi, vaikka olisikin ystäviä ja perhe ympärillä. Seksuaalisuutemme ja sukupuoli-identiteettimme ovat iso osa meitä, ja samanhenkisten ihmisten löytäminen voi antaa tilan jakaa kokemuksia tai vaikka auttaa hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Samaisesta syystä myös representaatio HLBTQ+ henkilöistä esimerkiksi mediassa, elokuvissa ja sarjoissa on todella tärkeää.  

Pysykää värikkäinä!

Terveisin Jennica

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

8 ajatusta aiheesta “Missä tavataan?”

 1. Kiitos kattavasta sateenkaarevien ajanviettopaikkojen listasta!
  Itse olin etukäteen tietoinen lähinnä baarien ja kuorojen olemassaolosta. Vaikka HLBTQ+ baareja on Helsingissä jo monia, lista saisi hyvin olla pidempikin. Erityisesti klubitarjonta on nyt DTM:n etsiessä uusia tiloja kovin suppea tai jopa olematon. Omat tuttuni käyvät enintään pitkin hampain Herculeksessa sen omistajan rasististen kirjoittelujen vuoksi.

  Haluaisin lisätä listaan vielä myös Kalliossa, Karhupuiston laidalla sijaitsevan Bear Park-kahvilan.

  Mielestäni on ehdottoman tärkeää että jokaisella on olemassa paikkoja joissa voi tuntea olonsa turvalliseksi ja ymmärretyksi. Vaikka maailma menee jatkuvasti avoimempaan suuntaan (näin haluan uskoa), se ei ole vielä valmis. Esimerkiksi urheilumaailmasta kuulee aina silloin tällöin puhuttavan, kuinka erityisesti miesvaltaisten lajien keskuudessa asenteissa olisi vielä parannettavaa.

  1. Kiitos kommentista ja Bear-Park kahvila pitääkin heti laittaa korvan taakse!
   Ja onpa ikävää että jo muutenkin pienestä klubi valikoimasta löytyy vielä sen lisäksi tällaista problematiikkaa … Itse en ollut tietoinen tästä, kiitos kun kerroit!

   Ja niinpä, maailma ei ole vielä valmis, mutta asenne kerrallan mennään yhdessä parempaan suuntaan! 🙂

 2. Hyvä ja informatiivinen blogi.. siis jos ajatus bilettää all nite 24/7 ja etsiä kumppania kliseisesti.

  Unohditte täysin nettielämän.

  Sitä on semmoisinkia, kuten Qruiser, Alastonsuomi, Deitti.net, blaa blaa..

  Herättääkö ajatuksia?

  😀

  1. Kirjoituksen aiheena olikin nähdäkseni erilaiset ajanviettopaikat, sekä paikat joista voi löytää itselleen vertaisryhmiä, ei niinkään pariutuminen. Toki pariutumista tapahtuu helposti silloin kun samanhenkiset ihmiset tapaavat toisiaan. Lisäksi noin puolet mainituista paikoista olivat muita kuin baareja tai yökerhoja.

   En toki voi vastata alkuperäisen kirjoittajan puolesta, mutta koen itse, että on aiheellista nostaa erikseen esiin fyysiset kohtaamispaikat virtuaalisten sijaan. Internetistä on helppoa löytää suljettuja tai muuten turvallisia yhteisöjä joissa voi kommunikoida rauhassa aiheesta kuin aiheesta, mutta virtuaaliset kontaktit eivät voi täysin korvata fyysisesti samassa tilassa tapahtuvia kohtaamisia ja verkostoitumista. 🙂

  2. Kiitos näkökulmasta Samu, mutta luitko koko kirjoitukseni? Aivan kuten Tytti mainitsikin jo, ei kirjoitukseni ollut tarkoitus nostaa esiin kumppanin hakuun soveltuvia paikkoja vain vertaisten löytämisen. Vaikka voihan siellä kuoro harjoituksissakin kumppani löytyä!

   Olet oikeassa siinä että netissä on varmasti paljon kohtaamispaikkoja, ja siksi valitsinkin jättää ne kokonaan pois, koska siinä olisi aihetta jo uuteen postaukseen. Mutta näin koronan aikana se voi tosiaan olla jollekkin aino keino, joten olisi varmasti ollut mainitsemisen arvoista. Itselleni nuo netti foorumit eivät myöskään ole kovin tuttuja, mutta erilaisia appeja olen kuitenkin kokeillut. Oman kokemukseni pohjalta deitti appien kautta on kuitenkin hakalampi lähteä etsimään vertaista muussa mielessä kuin treffailun kautta, mutta kyllä sieltä varmasti voi ystäviäkin löytää. Voisin kuitenkin mainita muun muassa TAIMIn joka on HLBTQ+ henkilöille suunnattu ja HER joka on suunnattu lesboille, bi ja queer naisille/ei-binääreille.

   Komppaan vielä Tyttiä siinä, että online tutut ja tapaamiset eivät voi täysin korvata kasvotusten tapahtuvaa kohtaamista, ja siksi keskityinkin sen tyylisiin kohtaamispaikkoihin kirjoituksessani. 🙂

   1. Hetkinen..

    Tytti: “En toki voi vastata alkuperäisen kirjoittajan puolesta, mutta koen itse, että on aiheellista nostaa erikseen esiin fyysiset kohtaamispaikat virtuaalisten sijaan. Internetistä on helppoa löytää suljettuja tai muuten turvallisia yhteisöjä joissa voi kommunikoida rauhassa aiheesta kuin aiheesta, mutta virtuaaliset kontaktit eivät voi täysin korvata fyysisesti samassa tilassa tapahtuvia kohtaamisia ja verkostoitumista. ”

    Totta, Tytti.. Tuskin paremmin tai tylsemmin voisi mitäänsanoa.

    Ehkä riehaannuin otsakosta ja ajatuksesta, että “vertaiset” vain ja ainoastaan treffaavat jossain hämyisessä baarissa. Totta, Jennica, että virtuaalimaailma vaatisi oman bloginsa.

    Noh..

    Hyvinkin, ehkä, mahdollisesti omia kokemuksia blogin tiimoilta, joten pahoittelut sana sanattomuus ja ymmärrys..

 3. Mukava koonti kaikesta kivasta sateenkaaritoiminnasta pk-seudulla! Voisin heittää tähän muutaman vielä: Kallion Brewster Barin on huhuttu olevan sateenkaarevien naisten suosiossa, vaikka mitään virallista statusta ei kyseisellä paikalla lienekään. Lettukestit -kollektiivi järjestää naistenbileitä aina muutaman vuodessa ja ne keräävät usein valtavasti porkukkaa.
  Seta ry ja sen järjestämä ryhmätoiminta ovat myös tärkeä osa sateenkaarevaa toimintaa, sekä pk-seudulla että muuallakin Suomessa.
  Vähän eri tulokulma asiaan on kristillinen hlbt-toiminta. Kallion seurakunta järjestää sateenkaarimessuja ja niiden yhteyteen kirkkokahvit. Heillä on myös sateenkaareva kirkkokuoro Ääniset. Malkus ry järjestää hengellistä hlbt-toimintaa valtakunnallisesti.
  Vertaisuus ja toisten samankaltaisten ihmisten kohtaaminen on hyvin tärkeää hlbt-ihmisille yleisesti, mutta on myös hyvä huomata, että sateenkaaren alle mahtuu todella erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia kiinnostuksen kohteita. Siksi on hyvä, että harrastus- ja kokoontumispaikkoja on laidasta laitaan. Uskon, että sateenkaarevassa harrastetarjonnassa on vielä aukkoja, jotka odottavat täydennystä.

 4. Hetkinen..

  Tytti: “En toki voi vastata alkuperäisen kirjoittajan puolesta, mutta koen itse, että on aiheellista nostaa erikseen esiin fyysiset kohtaamispaikat virtuaalisten sijaan. Internetistä on helppoa löytää suljettuja tai muuten turvallisia yhteisöjä joissa voi kommunikoida rauhassa aiheesta kuin aiheesta, mutta virtuaaliset kontaktit eivät voi täysin korvata fyysisesti samassa tilassa tapahtuvia kohtaamisia ja verkostoitumista. ”

  Totta, Tytti.. Tuskin paremmin tai tylsemmin voisi mitäänsanoa.

  Ehkä riehaannuin otsakosta ja ajatuksesta, että “vertaiset” vain ja ainoastaan treffaavat jossain hämyisessä baarissa. Totta, Jennica, että virtuaalimaailma vaatisi oman bloginsa.

  Noh..

  Hyvinkin, ehkä, mahdollisesti omia kokemuksia blogin tiimoilta, joten pahoittelut sana sanattomuus ja ymmärrys..

Kommentoi