Jäähyväiset hopeaketuille

On tullut aika sanoa hyvästit ja hyvää matkaa Maijalle ja Kaarnalle. Kiitos seurastanne ja muistakaa näiden naisten kokemukset, kun kohtaatte elämässänne ihmisiä, jotka saattavat vaikuttaa ikääntyneiltä tai vain hämmentyneiltä, väsyneiltä, eksyneiltä. 

pixabay.com

Aihepiirin kohtaaminen oli aluksi haastavaa, sillä vanhenemisen kohtaaminen tietyiltä osin ei tunnu kovinkaan helpolta. Aiheeseen lisää tutustuessa aiheen käsittely oli helpompaa ja itse vanheneminen alkoi näyttäytymään kevyemmältä aiheelta. 

Blogia tehdessämme olemme oppineet, että ikäihmiset eivät suinkaan ole yhtenäinen vanhusten armeija, joka kuluttaa paljon sote-palveluita, vaan varsin heterogeeninen porukka eri-ikäisiä ja -toimintakykyisiä ihmisiä. Kun ajattelemme seniorikansalaista, ajattelemme helposti herttaisia mummoja ja pappoja, mutta ikääntymiseen liittyy monenlaisia tunteita ja tapahtumia: yksi voi viettää aktiivista vanhuutta perheen ja ystävien kanssa, kun taas toinen kärsii yksinäisyydestä ja sairauksien aiheuttamista kivuista. Palvelujen pitäisi kursia tätä kuilua kasaan niin, että kukaan ei joutuisi viettämään viimeisiä vuosiaan yksin ja yksinäisenä. 

Toisten kunnioitus, arvostus, aito kohtaaminen ja empatia. Niistä on hyvä kohtaaminen tehty, ja meistä jokainen ansaitsee tulla kohdatuksi lämmöllä ja kunnioittaen. Iästä riippumatta. 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi