Rahaa se on lopputilikin!

Haikein mielin toteamme, että on tullut viimeisen blogipostauksemme aika! Tässä blogissa olemme käsitelleet erilaisia työttömyyteen liittyviä teemoja ja yrittäneet ravistella pölyä joidenkin vanhentuneiden mielikuvien päältä pois. Puhuimme aluksi työttömyyteen liittyvästä häpeästä sekä aktiivimallin ja byrokratian synnyttämistä ongelmista. Käsittelimme myös yhtä työttömyyden kenties kiistellyimmistä aiheista eli kannustinloukkuja – kannattaako tässä maassa tehdä pienipalkkaista työtä vai tienaako työtön itse asiassa paremmin? Otimme kantaa myös työttömyyden vaikutuksesta sosiaalisiin suhteisiin ja mahdolliseen parisuhteeseen, jossa toinen osapuoli tienaa huomattavasti toista paremmin. Sanottavaa löytyi myös korkeasti koulutettujen työttömyydestä sekä työttömyyteen liittyvistä mielenterveyden haasteista. Lopuksi käsittelimme blogissamme ikäsyrjintää työmarkkinoilla, työttömyystukiin liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä työttömyyden historiaa ja sen ympärille syntyneitä sananlaskuja.

Nyt kuitenkin laiska, tyhmä, saamaton ja yhteiskunnan loinen siirtyvät ahkeroimaan seuraavan kurssin pariin ja tämä blogi hiljenee. Työssä elo, haudassa lepo! 😉 Opiskelun iloa sekä armollisuutta ja hitaita aamuja kaikille loppusyksyyn!

Kuva: Pixabay

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi