Palveluiden saatavuus mielenhyvinvointiin

Mielenhyvinvointiin on tarjolla monenmoisia palveluita. Niitä järjestävät hyvinvointialueet, opiskelijaterveydenhuolto, yksityiset palveluntuottajat ja kolmannen sektorin yhdistykset.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy maksuttomia ja maksullisia palveluita mielenhyvinvointia tukemaan.

Alla esimerkkejä mielenterveyden palveluiden tuottajista:

Mielenterveysyhdistys Helmi ry.  

”Helmi-talo Vallilassa on kaikille avoin kohtaamispaikka. Talolta löydät juttuseuraa, voit lukea päivän lehdet ja juoda vaikka kupin kahvia. Helmi-talolla voi myös hoitaa asioita tietokoneella, katsella telkkaria ja kuunnella musiikkia. Voit myös osallistua talon yhteisiin askareisiin omien voimavarojesi mukaan. 

Toiminnan tarkoituksena on edistää mielenterveystoipujien osallistumista yhteiskuntaan sen yhdenvertaisina jäseninä. Toiminnan lähtökohtana on omatoimisuus ja aktiivisuus, joka tuo toimintaan osallistuville lisävalmiuksia elämästä selviytymiseen. Tavoitteena on ihmisten tukeminen arjessa ja voimavarojen löytäminen osallisuuden kautta. ”

https://mielenterveyshelmi.fi/

Hyvät Tuulet ry.

”Hyvät Tuulet ry vuonna 1984 perustettu kolmannen sektorin yhdistys, joka kuuluu Mielenterveyden keskusliittoon. Yhdistyksemme tarjoaa monipuolista tekemistä, kuten erilaisia ryhmiä, retkiä ja vertaistukea – yksilöllisyyttä kunnioittaen. Toimintaamme osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen eikä meillä tarvita lähetteitä tai diagnoosia.”

https://www.hyvattuulet.fi/

Mielenterveystalo.fi

” Mielenterveystalo.fi on verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen liittyvää tietoa sekä kansalaisille että sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Mielenterveystalosta löytyy muun muassa kaikille avoimia oirekyselyitä ja omahoito-ohjelmia. Nettiterapia ja ammattilaisille suunnattu Mielenterveystalo PRO vaativat kirjautumisen.”

https://www.mielenterveystalo.fi/fi

Mieli Suomen mielenterveys ry.

”MIELI Suomen Mielenterveys ry on mielenterveysjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää mielenterveyttä, tarjota kriisiapua ja ennaltaehkäistä mielenterveyden ongelmia. Haluamme yhteiskunnan, jossa mielenterveyden teemoista puhuminen on turvallista eikä siihen liity häpeää.

MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö, joka on auttanut suomalaisia elämän kriiseissä jo yli 120 vuotta. Toimimme valtakunnallisesti 54 paikallisen jäsenjärjestön voimin. Toiminnassamme on mukana lähes 150 ammattilaista ja yli 3000 vapaaehtoista.”

https://mieli.fi/

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

”Palveluvalikoimaan valtakunnallisesti kuuluvia mielenterveystyön ryhmiä ovat Depressiokoulu, Jännittäjäryhmä sekä Stressless-taitovalmennusryhmä. Näiden lisäksi palvelupisteissä voi olla tarjolla myös muita ryhmiä. Mielenterveystyön ryhmiin osallistumisesta sovit ammattilaisen kanssa hoitosuunnitelman tekemisen yhteydessä.

YTHS:n ryhmätoiminta on käytännönläheistä. Osallistujat saavat niissä tietoa mielenterveysongelmiin liittyen, oppivat itsehoitotaitoja sekä saavat tukea ja oppivat myös muilta samantyyppisestä ongelmasta kärsiviltä. Työskente­lyn painopiste on taitojen harjoittelussa. Kukin osallistuja jakaa ryhmässä omia kokemuksiaan haluamassaan laajuudessa. Ryhmään osallistujia sitoo luottamuksellisuus ryhmässä käytyihin keskusteluihin liittyen.”

https://www.yths.fi/

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Palveluiden saatavuus mielenhyvinvointiin”

  1. Heips! Tärkeä aihe! 🙂 On mukavaa huomata, että mielen hyvinvointiin on paljon erilaisia nettisivustoja ja myös konkreettisia paikkoja, joihin mennä. Harmikseen tuntuu, että harva tietää näistä. Minulla on itsellä monesta eri nuorten mielenterveyskuntoutujien päivätoimintapaikasta tietoa ja monesti olen saanut kuulla, miten toiset olisivat kaivanneet juuri samanlaista paikkaa elämäänsä – mutta eivät tienneet kyseisen paikan olemassaolosta! Sen takia olisikin hyvä, jos olisi jokin selkeä sivusto, josta olisi helppoa löytää oman paikkakuntansa tarjoamat paikat. Harmikseen pienemmillä paikkakunnilla tarjontaa on huomattavasti vähemmän, jollei ollenkaan.

    Myös haasteeksi voi tulla sekin, että kynnys lähteä erilaisiin kohtaamispaikkoihin voi olla korkea. Uusi paikka, uudet ihmiset, hui ahdistavaa! Kotoa lähteminen itsessään voi olla joillekin jo suurin este. Siksi onkin myös tärkeää, että tukea ja apua olisi etäyhteyksin verkossa mahdollista saada.

Kommentoi