Hei, olemme neljä ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelijaa Laurea-ammattikorkeakoulusta, joilla on ulkomaalainen tausta. Blogimme tulee käsittelemään maahanmuuttajien kotoutuminen käytännön ja myös tuoda esiin omastamme kokemuksiamme pohdiskellun.

Lisäksi perehdytään etuihin ja palveluihin, joita heille tarjotaan koko prosessin ohella. Esittelemme myös, miten eri maahanmuuttajataustaisten kohtaamiset hoidetaan ja miten ne vaikuttavat erilaisten palvelujen saamiseen.

Blogissamme haluamme tuoda esille maahanmuuttajien kotouttamisen näkökulman, mitä he ovat jo kokeneet, miltä he tuntuivat ja miten he vaikuttivat oman kotoutumisprosessinsa onnistumiseen.

Blogimme nimi tuli mieleen, kun pohdiskellemme, että maahanmuuttonliikkeen päätös ei ole aina rauhallinen ja välttämättä tietoinen valinta kaikille ihmisille. Monissa tapauksissa siihen liittyy menetyksiä ja traumoja, jotka aiheutuvat kodista lähtemisestä ja alusta aloittamisesta.

Toivomme, että te lukijat voitte oppia uutta aiheestamme, niin kun mekin olemme oppimassa miten etsitään tietoja monimutkaisen kotoutumisprosessin ymmärtämiseksi. Lisäksi, voisimme harjoittelua silmiämme sosionomiopiskelijoina oppimaan lisää erilaisten kokemusten kautta ja näkemään ihmisiä eri näkökulmista. Hyvää lukemista!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi