Yhteishaun maailmassa – harjoittelijan mietelmiä

Ensimmäiset kuukaudet Laureassa ovat menneet todella nopeasti. Harjoittelijat ovat päässeet mukaan monenlaisiin projekteihin alusta alkaen ja omat työtehtävät tulivat hyvin nopeasti tutuiksi. Isoin osa työstä on tehty nyt etänä kotitoimistolta käsin, mutta siitä huolimatta on työkaverit tulleet tutuiksi ja työtehtävissä tarvittaessa saanut hyvin ohjausta. Tässä blogikirjoituksessa avaan hieman sitä, millaisia työtehtäviä olen päässyt tekemään ja millaista onkaan hakijamarkkinoinnin harjoittelijan arki.

Keskeisimpänä teemana työskentelyssä on viime viikkojen ajan ollut yhteishaku. Yhteishaku on hakijamarkkinoinnin saralla kiireistä aikaa ja siihen valmistaudutaankin monella tavoin. Laureassa tärkeää on opiskelijoiden jaksaminen ja hyvinvointi, joten teema ”Älä ole yksin – ole yksi meistä” onkin näkynyt melkein kaikessa hakijamarkkinoinnissa. Yhteishakua varten on tehty muun muassa somejulkaisuja, ulkomainontaan menevää materiaalia ja järjestetty tai oltu mukana etätapahtumissa ja -messuilla. Olemme päässeet harjoittelemaan erilaisia järjestelmiä ja olen oppinut paljon uutta esimerkiksi maksetusta some-mainonnasta sekä erilaisten kampanjoiden ja materiaalien luomisesta ja hallinnoinnista. Olemme myös päässeet tutustumaan vaikuttajayhteistyön maailmaan.

Työpäivään kuuluu siis paljon monenlaista suunnittelua, materiaalien ideoimista ja luomista, erilaisten järjestelmien käyttöä sekä ihmisten kontaktoimista erilaisten asioiden tiimoilta. Keskeisenä osana työpäivää on myös hakijoilta tuleviin kysymyksiin vastaaminen.

Yksi työtehtävistäni on Laurean kouluvierailukiertueen organisointi ja yhteishaun alkaminen näkyi hyvin myös toisen asteen oppilaitoksille pidettyjen Laurean esittelyjen määrissä. Maaliskuun alkupuolella esittelyitä oli lähes päivittäin ja mahdollisesti jopa useampi päivässä. Kouluvierailijoidemme pitämät Laurean esittelyt ovat luonnollisesti myös tapahtuneet etänä. Etäesittelyt ovat onnistuneet hyvin ja aikataulujen näkökulmasta niissä on hyviäkin puolia, sillä liikkumiseen paikasta toiseen ei mene aikaa, mutta toisaalta henkilökohtainen ote jää vähemmälle ja teknologia saattaa välillä takkuilla. Hyvin näihinkin on kuitenkin sopeuduttu.

Olen myös ollut mukana Laurean yhdessä Nyyti ry:n kanssa järjestämissä Instagram-liveissä. Liveissä teemoina on hyvinvointiin ja opiskeluun liittyviä ajankohtaisia aiheita, kuten ystävyys, jaksaminen ja yksinäisyys etäopintojen aikana. Niiden suunnittelu ja toteuttaminen on ollut hyvin mielenkiintoista ja opettavaista. Liveissä Nyytin asiantuntijat vastaavat aiheeseen liittyviin kysymyksiin, joita voi esittää liven aikana tai ennen liveä Laurean tilin Instagram-storyssa olleen kysymysboksin kautta. Oma roolini liveissä on ollut esittää kysymyksiä ja seurata chattia kysymysten varalta. On ollut mielenkiintoista päästä kuulemaan Nyytin asiantuntijoiden näkemyksiä ja vinkkejä näihin tärkeisiin ja välillä monimutkaisiinkin aiheisiin. Instagram-livejä on tulossa vielä useampia kevään aikana, joten jos hyvinvointiaiheet kiinnostavat, kannattaa seurata Laurean Instagram-tiliä, livejen tarkemmat ajankohdat julkaistaan aina siellä.

Ihanaa kevään jatkoa kaikille!

– Emmi Nuutila, hakijamarkkinoinnin harjoittelija –

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi