Monipuolisen osaamisen kartuttamista harjoittelun aikana

Harjoittelu Laurean viestintä- ja markkinointitiimissä alkaa olla lopussa ja on aika kerrata mitä viiden kuukauden aikana tuli opittua.


Muistan vieläkin ensimmäisen päivän harjoittelussa. Jännitin löydänkö oikeaan paikkaan Tikkurilan kampuksella, millaisia muut harjoittelijat olisivat ja mitä päivän aikana tehtäisiin. Odotimme aulassa tiimimme jäseniä ja sitten saimmekin heti henkilökuntakortit ja avaimet kaulaan ja lähdimme kiertelemään tiloja. Alkupäivinä oli tietoteknisiä ongelmia puhelimien ja käyttäjätunnusten kanssa, mutta otimme tämän huumorilla vastaan. Perehdytysviikon lopussa pääsimme jo kokeilemaan tulevia työtehtäviämme ja siitä se sitten lähti!

Tehtäviä yli opiskelualan rajojen

Harjoittelun aikana olen saanut olla monessa mukana ja monipuolisuutta harjoittelultani toivoinkin. Vaikka olen viestinnän opiskelija olen saanut tehdä markkinointia laajasti. Olen ollut mukana markkinointikampanjan suunnittelussa, tehnyt Tiktok videoita, ollut mallina kuvauksissa, suunnitellut sosiaalisen median sisältöä ja paljon muuta. On ollut piristävää, että aamupäivällä on voinut kirjoittaa uutista ja iltapäivällä on voitu ottaa kuvia somea varten. Koen, että olen saanut paljon vahvistusta osaamiselleni viestinnän saralla ja oppinut hurjasti kaikkea uutta. Olen päässyt kirjoittamaan paljon erilaisia juttuja ja kokeilemaan myös valokuvausta. Kokemus on antanut minulle myös luottamusta omaa tekemistäni kohtaan.

Hyvä tiimi antaa paljon

Laurealla on ollut erittäin hyvä ilmapiiri. Kenelle tahansa on soittanut tai ottanut yhteyttä, on minut otettu tosissaan harjoittelijan roolissa. Viestinnän ja markkinoinnin tiimi on ollut suuri tuki ja turva. Tiimissä on monenlaista osaamista ja kaikkia on voinut lähestyä erittäin helposti vaikka työtä on tehtykin hybridimuodossa. Harjoittelussa on ollut mahtavaa se, että sen on saanut jakaa kahden muun harjoittelijan kanssa. Joonas ja Elina on ollut suuri apu ja on ollut helppoa pallotella ideoita yhdessä. Olemme voineet myös auttaa toinen toisiamme, jos toisella on ollut kiire tai joku on ollut päivän tai kaksi pois. Meillä on hauskoja muistoja yhdessä viiden kuukauden ajalta ja toivottavasti pääsemme tekemään niitä lisää myös harjoittelun jälkeen.

Jäähyväisten aika

Nyt on tullut hetki päättää harjoittelu. Meidän kevään 2022 harjoittelijoiden on nyt aika lähteä kesälaitumille ja syksyn uudet harjoittelijat aloittavat lomien jälkeen, tervetuloa! Toivotamme kaikille mukavaa ja aurinkoista kesää, kiitos Laurea mahdollisuudesta oppia uutta. Harkkarit Out!

-Ida Niemi, viestintäharjoittelija

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi