International week at SRH University Heidelberg 7.-11.10.2019, Matias Pousi

Olen kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija Matias Laurea-ammattikorkeakoulusta Otaniemen toimipisteestä. Lähdin opiskelukaverini innoittamana Heidelbergiin, Saksaan osallistuakseni paikallisen SRH Universityn järjestämään kymmenenteen kansainväliseen viikkoon. Lähtöpäätökseen vaikuttivat useat tekijät. Ensinnäkin opiskeluaika on todella hedelmällistä aikaa päästä tutustumaan eri maista tuleviin ihmisiin ja eri kulttuureihin sekä esimerkiksi eri maiden käytäntöihin toteuttaa koulutusta. Heidelberg vaikutti viehättävältä kohteelta, minkä lisäksi ajatuksissa oli päästä elvyttämään lukioaikana hankittua kohtalaista saksan kielen osaamista.

Viikon teemana oli tänä vuonna “Breaking Down Walls”, jolla viitattiin 30 vuotta sitten murtuneen muurin lisäksi yliopiston missioon vahvistaa yhteyksia eri maiden ihmisten ja instanssien välillä. Avajaistilaisuuden viihdyttävien ja rohkaisevien puheenvuorojen jälkeen kunkin maan porukka pääsi pitämään maaesityksensä, jonka toteutimme rohkean omaperäisellä tyylillä. Myöhemmin ohjelmassa oli Maistelutilaisuus, jossa kukin maa tarjoili kulttuurinsa perinteikkäitä ruokia ja juomia. Tilaisuus tarjosi mainion hetken minglata eri maista tulevien ihmisten kanssa nauttien hieman harvinaisemmista herkuista.

Viikon aikana saimme osallistua kiinnostaville yritys- ja kaupunkivierailuille. Hockenheimin kilparadan nopeiden autojen suhina vaihtui seuraavana päivänä romanttisen Schwetzingenin puutarhan miljööseen tutustumiseen kiehtovan persoonallisen oppaan johdatuksella. Pääsimme käymään myös Heidelbergin linnalla, joka näyttäytyi upeana kaupunkiin asti. Osallistuimme kaikille yhteisiin illanviettoihin, joissa pääsi tutustumaan uusiin opiskelijoihin rennossa tunnelmassa. Myös pienemmät kuppilat ja paikallisten suosimat vanhan kaupungin perinteikkäät ravintolat tulivat monelta osin tutuiksi viikon aikana.

Viikon aikana aamut ja päivät kuluivat intensiivikurssille osallistumisen merkeissä. Olin valinnut kurssin, jonka aihe oli “Designing and Selling a Business out of a Brilliant Idea”. Olen kiinnostunut yrittäjyydestä ja opiskellut aiemmin Tuotantotalouden laajan sivuaineen, joten aihe oli jo jossain määrin tuttu itselleni. Kurssin aluksi tutustuimme toisiimme sekä kurssin pääasialliseen työkaluun eli Business Model Canvasiin, josta on apua liiketoiminnan suunnittelussa ja kokonaisuuden hahmottamisessa. Tämän jälkeen pitchasimme toisillemme ennalta pohtimamme liikeideat, äänestimme parhaat ideat jatkoon ja aloimme työstää ideoita eri menetelmillä eri päivinä. Kannustava ilmapiiri ja rakentavan sekä kiittävän palautteen antaminen raamittivat koko kurssiryhmän työskentelyä. Olimme avoimia uusille ajatuksille ja pyrimme kehittämään myös muiden ryhmien liikeideoita mahdollisimman pitkälle. Kurssin viimeisenä päivänä pitchasimme ryhmämme liikeidean kurssilaisille ja ohjaajille, jotka esittivät potentiaalisia sijoittajia. Annoimme palautetta toisillemme sekä äänestimme voittajaksi ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa toteuttavan liikeidean.

Lisäksi on mainittava, että ehdimme käydä tutustumassa yliopiston fysioterapian professoriin, joka esitteli meille opiskelutiloja, -metodeja sekä koulutusta. Koin tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta, kun sain keskustella saksaksi professorin kanssa itseäni kiinnostavista aiheista.

Lounasruokailut sujuivat kätevästi kampuksella ja ruoka oli maistuvaa. Kaikki käytännön järjestelyt yliopistolla toimivat moitteettomasti ja ihmiset yliopistolla olivat palvelualttiita ja lämminhenkisiä. Ennen kaikkea viikosta jäi lämpimiä muistoja hienojen ihmisten kohtaamisesta. Ajan viettäminen ja työskentely eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa oli antoisaa, opettavaa ja erittäin hauskaa. Kurssi antoi myös paljon lisää ajatuksia ja rohkeutta heittäytyä ja ideoida.

Perjantaina päättyneen kansainvälisen viikon jälkeen jäimme vielä opiskelukaverini kanssa kaupunkiin sunnuntaiaamuun asti, jotta ehdimme osallistua Heidelbergin omaan Octoberfest-tapahtumaan. Perinteinen saksalainen juhlanvietto vetosi suomalaiseen mieheen ja onnistunut viikko sai arvoisensa päätöksen.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi