Hotel Sveitsi – Yhteistyökumppanin haastattelu

Kuka Kaisu on ja mitä hän tekee Primehotelsilla?

Työskentelen Primehotelsilla osaamisen kehittämisen päällikkönä ja Hotel Sveitsissä toimenkuvani on HR- ja Sales eli hoidan henkilöstöasioita ja toimin myyntitehtävissä. Työssäni tapaan paljon ihmisiä, esittelen hotellia ja myyn meidän monipuolisia palveluitamme sekä organisoin erilaisia tapahtumia.

Kaisu Eronen

Minkälaista yhteistyö Laurea-ammattikorkeakoulun on ollut?

Hotel Sveitsi avattiin 10.10.2017, eli kolme vuotta sitten. Ensimmäisenä vuonna keskityimme hotellin avaamiseen sekä työskentelemään uusissa tiloissa meille kaikille uudessa työpaikassa.  Ensimmäisenä vuotena käynnistelimme yhteistyötä Laurean kanssa ja siitä eteenpäin yhteistyö on ollut aktiivista. Joka vuosi meillä on vähintään kaksi projektia Laurean kanssa, ja usein toinen niistä on ollut kansainvälinen projektiryhmä, jossa on mukana myös vaihto-opiskelijoita.

Olemme olleet todella tyytyväisiä Laurean kanssa tehtyyn yhteistyöhön, koska arki vie Hotel Sveitsissä mukanaan helposti eikä meillä ole välttämättä aikaa pysähtyä ja keskittyä kaikkiin asioihin sillä tasolla, jota projektiryhmät ovat puolestamme tehneet. Esimerkkinä tämä ”Uusi normaali”, jota teidän projektitiiminne on oikein tehokkaasti sparrannut esimerkiksi selvittämällä, miten muissa hotelliketjuissa Suomessa ja maailmalla toteutetaan Prime Caren vastineita sekä miten yleensä hotellialalla asiaa on huomioitu muiden toimijoiden toimesta. Näistä on ollut suuri apu arkeen.

Mitkä ovat olleet suurimpia onnistumisen tai toisaalta opettavaisia kokemuksia Laurean kanssa tehtyyn yhteistyöhön liittyen?

Pääsääntöisesti kokemukset ovat olleet hyvinkin opettavaisia ja ehkä haasteellisin aspekti on projektien tuotosten saaminen käyttöön arkeen. Projektit ovat olleet todella monipuolisia ja on päässyt vaikuttamaan aiheisiin siten, että mikä sillä hetkellä on ajankohtainen aihe. Hienosti ovat Laurean opiskelijat niistä ottaneet koppia. Ja tietysti koska te olette kuitenkin tulevaisuudentekijöitä, mahdollisesti meidänkin toimialalla, niin on hienoa päästä esittelemään millaista se arki meillä täällä esimerkiksi Hotel Sveitsissä on. Uskon, että silloin pääsee aika ytimeen päästessään toteuttamaan erilaisia projekteja kanssamme.

Miten tiivistäisit sen tarpeen tai kysymyksen johon projektilla pyrittiin vastaamaan? Mitä projektilta toivottiin?

Eli tarkoituksena on tehdä Prime Caresta (Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseen tähtäävä konsepti) 2.0 versio, eli miten sitä voidaan kehittää vielä edelleen. Kun korona iski Suomeen maaliskuun loppupuolella ja hotelli suljettiin väliaikaisesti 10 viikoksi, jouduttiin miettimään, miten mahdollistetaan turvallinen työhönpaluu niin henkilökunnalle kuin myös asiakkaalle turvallinen vierailu. Nyt myös maskit ovat tulleet osaksi arkeamme ja olleet käytössä kuukauden päivät asiakaskontakteissa.

Teidän avullamme katsomme myös pidemmällä tähtäimellä, miten tämä voisi kehittyä. Sen avulla, että olette tehneet kyselyn henkilökunnallemme ja asiakkaillemme saamme varmasti tosi hyvää vertaisarviointia ja tietoa siitä mihin suuntaan meidän pitäisi mennä ja onko meidän asiakkaamme sekä henkilökunta oikeasti tietoisia tästä Prime Care -konseptistamme.

Onko suunnitelmia tulevasta yhteistyöstä liittyen Laurean kanssa toteutettuihin projekteihin?

Tällä hetkellä tämä on ainoa meneillään oleva projektimme Laurean kanssa. Poikkeusolojen vaikutuksesta vain tämä yksi projekti on ollut käynnissä tänä vuonna. Mieluusti jatkamme yhteistyötä Laurean opiskelijoiden ja projektiryhmien kanssa.

Vielä en osaa sanoa tulevien projektien luonteesta. Tämän koronan kanssa tämä on niin päivä kerrallaan elämistä meidän toimialallamme, kun ei tiedä kuinka kauan tilanne kestää ja miten tämä tulee lopullisesti muuttamaan meidän arkeamme ja systeemiämme täällä.

Varmaan hyviäkin seurauksia voi syntyä, positiivisin mielin katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olemme myös ehdottomasti mukana mahdollistamassa teille oppimista työnantajan ja projektinantajan roolissa. Uskon, että projektiopintomalli on upea mahdollisuus myös teille oppia ja nähdä mitä se arki on bisneksessä ja liiketoiminnassa.

Hotelli Sveitsi valittiin suomen johtavaksi resort-hotelliksi 2020

Olisiko vielä jotakin, jota haluaisit vielä lopuksi mainita?

Loppuun voin mainita ilosanoman eli maanantaina 2.11.2020 Hotelli Sveitsi valittiin Finland`s Leading Resort Hotelliksi. Saimme kyseisen tunnustuksen toista vuotta peräkkäin. Siitä kuuluu kiitos tietenkin kaikille Sveitsiläisille. Meillä on monta toimijaa ja yrittäjää saman katon alla ja puhummekin Elämysten valtakunnasta, täällä on mahdollisuus saada monenmoisia kokemuksia ja elämyksiä, toivotankin kaikki tervetulleeksi vieraaksi Hotel Sveitsiin ja Elämysten valtakuntaan.

Projektitiimi sai toimeksiantajalta projektin päätteeksi makean jouluntoivotuksen

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi