Kokemuksia projektioppimismallista ensimmäisen projektin jälkeen

Syksyn projektiopinnot alkavat tulla pikkuhiljaa päätökseen, ja nyt onkin hyvä hetki miettiä, millaista ensimmäisen projektin tekeminen on ollut. Projektitiimiin kuului kahdeksan henkilöä, ja tämä projekti oli ensimmäinen projekti viidelle tiimin jäsenelle. Pyysinkin tätä blogia varten kokemuksia projektityöstä sekä projektioppimismallista ensimmäistä projektia tehneiltä.

Ensimmäisen projektin jälkeen projektimalli koettiin yleisesti hyväksi tavaksi oppia. Muihin opetustapoihin verrattuna projektimallin opinnoissa arvostettiin erityisesti opintojen vapautta sekä työelämäläheisyyttä. Lisäksi oppimista pidettiin tehokkaampana, sillä asioista joutuu oikeasti ottamaan selvää ja kokeilemaan käytännössä, pelkkä teoreettinen opiskelu ei riitä. Eräs opiskelija kuvaili kokemuksia projektioppimismallista seuraavalla tavalla: ”Aluksi vaikutti vähän pelottavalta ja vieraalta ajatukselta. Mutta kun lähti vaan tekemään, niin opiskelu alkoi sujumaan hyvin ja hyvän tiimin ympäröimänä oli helppo työskennellä. Loppupeleissä projektioppiminen on hyvä tapa viedä opintoja eteenpäin, koska jo opintojen alkuvaiheessa pääsee kosketuksiin työelämän kanssa.”

Nyt on aika vetää hetki happea, ja sanoa näkemiin omille projektitiimeille. Seuraavat mielenkiintoiset projektit uusien aiheiden, tiimikavereiden ja yritysten parissa käynnistyvät tammikuun aikana.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi