Hyvä, luotettava ja laadukas -> Konecranes

Otsikon sanoin kuvaavat haastattelemamme trukkeja käyttävät yritykset Kotkan, Lahden ja Turun alueelta
toimeksiantajaamme Konecranesia. Konecranes on maailman johtavia nostolaite valmistajia ja yhtiön yksi toimipiste sijaitsee opiskelukaupungissamme Hyvinkäällä. Projektitiimimme teki Konecranesille markkinatutkimuksen trukkihuoltoon ja Konecranesin tunnettuuteen liittyen. Tämän blogikirjoituksen tullessa julki olemme jo luovuttaneet loppuraportin ja tietoperustat arvosteltavaksi ja olemme odottamassa ansaittua joululomaa.

Projektin toimeksianto

Toteutimme markkinatutkimuksen Konecranesin trukkihuoltoon ja tunnettuuteen liittyen. Markkinatutkimuksen toteutimme puhelinhaastatteluna ja tutkimuksen tulokset esitettiin Konecranesin edustajille Teamsin välityksellä joulukuun alussa. Pettymys projektitiimillemme oli se, ettemme päässeet esittelemään markkinatutkimuksen tuloksia paikan päälle Konecranesille alkuperäissuunnitelman mukaisesti. Globaali Koronaepidemia levisi toista kertaa loppuvuoden aikana ja muutti monet tapahtumat digivälitteiseksi ja peruuttaen kaiken…

Keskeiset työvaiheet projektimme markkinatutkimuksessa olivat Konecranesin toimeksiannon jälkeen trukkeja käyttävien yritysten yhteystietojenhaku, kyselyrungon valmistaminen, soittaminen trukkeja käyttäviin yrityksiin, tulosten analysointia, markkinointikampanjan suunnittelu ja lopuksi tulosten esittely.

Trukkihuollon tila ja Konecranesin tunnettuus

Vastausprosentti soittamiimme yrityksiin oli 30% kattaen 36 vastausta. Tavoitteeksi asetettiin 30 vastausta, joten tavoite läpäistiin kirkkaasti. Trukkihuollosta ei ole yhteneväistä käytännettä verraten esimerkiksi autojen huoltoon ja raportointi huollosta on kirjavaa. Trukkeja käyttävissä yrityksissä huollon vasteajan toivotaan olevan välitön ja suurin ongelma trukkihuollossa on se, mikäli varaosilla on hidas toimitusaika tai ne ovat huonosti saatavissa. Saamistamme vastauksista positiivisen mielikuvan Konecranesista antoi 55 % vastaajista ja luetellessa trukkimerkkejä Konecranes tulee trukkien parissa työskentelevillä mieleen neljäntenä. Useampi vastaaja mielsi Konecranesin kuitenkin enempi nosturivalmistajaksi, eikä mieltänyt Konecranesia ensimmäisenä yrityksenä trukeista puheenollen.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi