Ketteränä kevättä kohti

Tammikussa 2021 aloitettiin taas uudenlaisen projektin parissa, joka koostuu eri aikaan aloittaneista opiskelijoista. Huomasimme sen jo alussa suureksi vahvuudeksi, sillä meille oli tarjolla aivan uusi tapa toteuttaa projektia. Teemme yhteistyötä Konecranesin kanssa, jonka historia alkaa jo 1910-luvulta, jatkuen itsenäisenä vuodesta 1994. He valmistavat erilaisia nostureita ja nostinratkaisuja. Erityisesti heidät tunnetaan teollisuuden siltanostureista satamissa. Miten onnekasta, että heidän pääkonttorinsa sijaitsee Hyvinkäällä samassa kaupungissa, kuin projektitiimiläisten kampus. Vaikka vallitsevan pandemian vuoksi emme voi nähdä toisiamme, on yhteistyö ollut todella mukavaa ja vaivatonta.

Meidän tehtävänä on kehittää uusia toimintamalleja Konecranesille, liittyen Scrumin hyödyntämiseen eri tilanteissa. Mutta mikä on Scrum? Scrum on yksi ketterä menetelmä, jota hyödynnetään erityisesti it-puolella. Scrumin vahvuus on siinä, että suuret tai vaikeat projektit voidaan jakaa pienempiin, helposti ratkaistaviin tehtäviin. Aloitimme siis tiiminä miettimään mitä itse Scrum on ja sisäistämään tietoa, jotta pystymme ideoimaan heille uusia ratkaisuja eri Scrumin osa-alueisiin.
Heti projektin alussa olimme kaikki vähän hämmentyneitä, että mitä aloimmekaan tekemään, kun kävimme projektia läpi yhdessä asiakkaan kanssa. Tämä malli tuli uutena uusien opiskelijoiden lisäksi, myös jo aikaisemmin aloittaneille opiskelijoille. Tässä ajatuksia projektipäälliköltä ja tiimiläisiltä yhdistettynä. Alkuun olo ei ollut kovin ketterä. Projekti tuntui jättisuurelta pallolta, josta ei saa otetta. Koko projektimalli oli kaukana mukavuusalueelta ja kaikki mihin oltiin totuttu, ei ollutkaan osa uutta projektimallia. Mutta silti kaikki päästiin jyvälle asiasta tiimityön avulla, hankimme tietoa ja sen avulla pääsimme sisäistämään Scrumin tarkoituksen. Ja koska tiimi koostuu eri osaamistaustoista, ikäryhmistä ja persoonallisuuksista, olemme saaneet hyviä näkökulmia, jolla päästään eteenpäin kehittämään ratkaisuja Konecranesille. Pala kerrallaan mennään ja projekti on jo päässyt hyvin vauhtiin alku kompasteluiden jälkeen. Olemme kiitollisia näin hienosta mahdollisuudesta tehdä uudella tavalla projektia, sillä ketteryys on tulevaisuutta.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi