Hyvinvointiviikon tapahtumat teemalla Oman talouden hallitsijat  

  

Hyvinkään lukiolla marraskuun alussa järjestetty hyvinvointiviikko on saatu päätökseen viime viikon aikana. Laurean-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden projektiryhmä järjesti hyvinvointi viikolle kaksi rentoa aktiviteettia. Osallistuimme tapahtumaan tiistaina 1.11. sekä myös torstaina 3.11. Projektimme oli YLY-hanke, jonka aiheena oli taloudellinen hyvinvointi. Kerroimme taloudellisesta hyvinvoinnista ydinpointteja sekä pidimme rentoa ilmapiiriä, jossa on turvallista keskustella ja oppia aiheesta.   

Olimme jo maanantaina rakentamassa meidän ständiämme. Testasimme tiistaita varten kaiken kuten mikrofoonien toimivuus, roll upit ja diaesitykset.   

Tiistaina meidän osamme sai virallisen aloituksen hyvinvointiviikkoa varten ja aloitimme päivän pelaamalla erilaisia aktiviteetteja lukiolaisten kanssa kysellen kysymyksiä talouteen liittyen. Osallistujia oli yllättävän paljon ja ständillemme oli jopa suuria jonoja.  

Tiistain esiintyjänä luennoi mahtava Jenni Selosmaa. Selosmaa on tunnettu rahavalmentaja, yrittäjä ja tietokirjailija. Jennin esitys oli todella mainio ja se herätti paljon lukiolaisissa kiinnostusta ja kysymyksiä. Osa opiskelijoista kirjoitti muistiinpanoja Jennin luonnolta. Esityksen jälkeen projektiryhmämme jatkoi ständien pyörittämistä järjestäen vielä iltapäivällä Kahootin ruokalassa.  

Järjestimme kahoot-kilpailun vielä Jenni Selosmaan luennon jälkeen ruokalassa. Kahoot-kilpailuun pääsi osallistumaan 20 ensimmäistä halukasta ja voittaja voitti 20 euron lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan.  

Torstaina oli meidän toinen tapahtumapäivä. Päivämme alkoi klo 9.30 ständin järjestämisellä sekä koristelulla. Torstaina olimme klo 10.00–12.45 ständeillä pitämässä onnenpyörää ja juomapongia. Osallistujia oli myös torstaina yllättävä paljon.   

  

Torstaina meillä oli esiintyjänä mahtava Jouni Puhakka. Jouni tunnetaan myös nimellä mentaalimies. Jounin luento kertoi taloudellisesta hyvinvoinnista ja se oli todella kysymyksiä herättävä, loistava ja inspiroiva. Lukiolaiset vaikuttivat kiinnostuneilta koko luennon ajan ja siellä oli paljon opiskelijoita kuuntelemassa.  

  

Jounin luennon loputtua pidimme Google Forms-kyselyn, jossa lukiolaiset saivat kertoa, mitä mieltä olivat meidän ständistä sekä puhujista. Kyselyn jälkeen pääsimme Annin kanssa haastattelemaan Jouni Puhakkaa. Hänen haastattelustaan on myös tulossa blogipostaus. 

Ystävällisin terveisin  

Taloudellisen hyvinvoinnin projektitiimi  

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi