Haastattelu: Jouni Puhakka

Hei! Tässä blogi postauksessa kerromme Jouni Puhakasta tehdystä haastattelusta ja hänen vastauksistaan. Haastattelimme Puhakkaa osana Hyvinkään lukiolla järjestettyä hyvinvointiviikkoa. Projektitiimillämme oli tiistaina 1.11. ja torstaina 3.11. ständi, jossa oli onnenpyörä ja juomapong. Ständeillä oli mahdollista voittaa palkintoja, jos vastasi talousaiheisiin kysymyksiin oikein.

Osana tapahtumaa oli Jouni Puhakan pitämä luento, jonka jälkeen pääsimme haastattelemaan häntä. Puhakka tunnetaan myös nimellä Mentaalimies. Puhakalle tärkeitä arvoja ovat vapaus, itsensä kehittäminen sekä auttaminen ja nämä ohjaavatkin hänen toimintaansa elämässä. Puhakka on toiminut yrittäjänä 10 vuotta.

Pyysimme ensimmäisenä Puhakkaa kertomaan itsestään, ja hän vastasi olevansa:

“Herkkyydestään voimaa ammentavien naisten ja miehisten miesten ristipaineessa syntynyt ihminen, jolla on filosofis-humoristinen maailmankatsomus”.

Mietimme ryhmässämme mistä nimi Mentaalimies tulee, ja Puhakka kertoi sen tulevan monen vuoden takaa: nimi sai alkunsa takavuosina,

kun Puhakka ja hänen kaverinsa Teemu perustivat YouTube-kanavan ja he tarvitsivat sinne lempinimet. Jouni keksi nimen Mentaalimies ja niin nimi on jäänyt elämään. Jouni kuvailee nimen olevan hyvä ja mieleenpainuva.

Kolmantena kysymyksenä kysyttiin Puhakan uran kohokohtaa.
Jouni toivoo, että kohokohta olisi vasta tulossa. Tämänhetkisen uran kohokohdat ovat kuitenkin televisioprokkikset. Yksittäinen kohokohta on se, kun Nokia Oyj lennätti Puhakan Helsingistä Ouluun puhumaan työntekijöille motivaatioista.

Puhakka on oppinut urallaan monia asioita, mutta yksi tärkeimmistä opeista on, ettei ikinä saa olettaa mitään. Oppi on minusta erinomainen ja pätee monissa asioissa.

Haastattelun lopussa pyysimme Puhakkaa kertomaan muutaman vitsin. Puhakka mietiskeli hetken, mutta lopulta saimme kuulla kaksi hauskaa vitsiä:

1. Kissat protestoivat menemällä naulakkoon
2. Naamioitumisen mestari meni sukkana läpi turvatarkastuksen

Päivä meni kokonaisuudessaan hyvin ja kuuntelijoita oli runsaasti. Puhakka herätti lukiolaisissa mielenkiintoa ja projektitiimi kiittää Jouni Puhakkaa haastattelusta sekä inspiroivasta luennosta!

Ystävällisin terveisin
Sidosryhmäviestinnän suunnittelu ja toteutus -tiimi

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi