Mukaansa tempaisevat tapahtumat, Lean Team syksy 2021

Lean Teamin syksyyn on mahtunut monenlaisien tapahtumien järjestämistä, mutta ovatko ne olleet hyödyllisiä? Perinteen mukaan järjestimme projektiseminaarin, mutta toimme myös uusia tuulahduksia Pitch Dayn muodossa. Alumnien uraseurantakysely soittokampanjakin tuli uutena meidän vastuullemme. Puretaan siis hieman, kuinka olemme edistyneet ja onnistuneet.

Alumnien pyörteissä

Alumnit ovat tärkeässä osassa kouluille. Ilman heitä olisi vaikeampi kehittyä ja sillä heidänkin uratilanne kiinnostaa ohjaajia ja ylempiä tahoja. Soittokampanja oli ensimmäinen tehtävämme syksyn aikana. Soittelimme siis Laureasta valmistuneille opiskelijoille ja muistuttelimme heitä vastaamaan kyselyyn, joka oli aiemmin tullut sähköpostiin. Mielestämme kampanja onnistui mallikkaasti, koska jokaista edes yritettiin kontaktoida. Vaikka kampanjan jälkeen tuntuikin, ettei tekisi mieli puhua moneen kuukauteen puhelimessa, antoi se paljon arvokkaita näkökulmia ja kommentteja alumnienkin puolelta.

Hissipuheiden kokoontuminen

Seuraavana vuorossa oli Pitch Day, joka järjestettiin erittäin nopealla aikataululla ja täten jäi markkinoinnin osalta ehkä hieman vajavaiseksi. Pitch Dayn tarkoitus oli siis esitellä kevään projekteja lyhyillä ”hissipuheen” omaisilla esityksillä. Tavoitteessa onnistuttiin ja osallistujat olivat pääosin hyvinkin tyytyväisiä toteutukseen, vaikka se Zoomissa jouduttiin pitämään. Yritysten edustajat olivat tyytyväisiä ja uskomme, että Pitch Dayn kaltainen tapahtuma saa toivon mukaan jatkumoa!

Seminaari, joka on jokaisen huulilla

Joulukuussa koitti hetki, jota oli valmisteltu täyttä häkää monta viikkoa. Silti seminaari pääsi ehkä tietyllä tapaa yllättämään, koska viikot vierivät huimaa vauhtia! Valitettavasti viime hetkillä jouduttiin siirtämään projektiseminaari etätoteutukseen, vaikka se aika lailla tiedossa olikin. Siitä huolimatta aikataulu ja suunnitelmamme onnistuivat hyvin ja tapahtuma sai paljon osallistujia, sekä kiitosta heiltä. Toki parannettavaakin aina jää, koska muuten kukaan tai mikään ei kehity.

Loppujen lopuksi kaikki loppuu joskus

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Lean Team projektinkin osalta kohta on aika loppukumarrusten ja aplodien. Tiimin alussa asettama tavoite ”tiimin ryhmäytyminen” on toteutunut erittäin hyvin. Jokainen jäsen on erilainen, mutta tässä tapauksessa se on rikkaus, josta ei käy kiisteleminen. Jokainen on oppinut toiselta ja itsestään jotain uutta. Tästä vielä intensiiviviikon loppurutistus.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi