Rahavalmentaja Jenni Selosmaa luennoi Hyvinkään lukion hyvinvointiviikolla

Hei! Ohessa blogi rahavalmentaja Jenni Selosmaasta, joka luennoi Hyvinkään lukion hyvinvointiviikolla tiistaina 1. marraskuuta.

Tässä blogissa käymme läpi Jenni Selosmaan haastattelua ja hänen inspiroivia vastauksiaan. Jenni on tunnettu rahavalmentaja, yrittäjä ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut kirjan nimeltä Kukkaron kuningatar ja tuota pikaa julkaistavan Bitcoinia käsittelevän kirjan. 

Saimme haastatella Selosmaata Hyvinkään lukion hyvinvointitapahtumassa, joka järjestettiin marraskuun alussa. Projektitiimimme järjesti tapahtumaan talousaiheiset luennot tiistaina 1. marraskuuta ja torstaina 3. marraskuuta. Projektiryhmämme järjesti lukiolle myös ständin, jossa pidimme onnenpyörää sekä nuorille tuttua juomapongia. Nämä aktiviteetit olivat oikein menestyviä, sillä jonoa kertyi loputtomasti.

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, nainen, vaatetus, poseeraaminen

Kuvaus luotu automaattisesti

Jenni Selosmaa luennoi tiistaina 1.11. Hyvinkään lukion Kipinän auditoriossa.

Kysyimme Jenniltä, kuka inspiroi häntä aloittamaan kirjoittamisen?

— Kirjoittaminen on minulle tapa ajatella ja inspiraatio syntyy kyllä ihan sisäisesti siitä, että aihe kiinnostaa. Olen lukenut paljon erilaista kirjallisuutta, joten sanoisin, että kaikki kirjoittajat ovat inspiroineet minua kirjoittamaan. Olen tutustunut kirjojani tehdessä uusiin asioihin, jotka ovat innostaneet minua jäsentämään asioita sellaiseen muotoon, että voin kertoa niistä muillekin, Jenni pohtii.

Jenni kertoi meille oivan vinkin:

—  Aamulla on hyvä kirjoittaa sivu tai kaksi mieleen nousevista asioista, sillä se buustaa luovuutta. Se selkeyttää tulevia päivän tehtäviä, auttaa priorisoimaan asioita sekä innostumaan niistä.

Seuraavaksi kysyimme koko tiimiä kiinnostavan kysymyksen, mistä kirjan nimi Kukkaron kuningatar tulee?

—  Haluan muuttaa perinteistä ajattelua, että raha-asiat ovat miesten hommia, Jenni kiteyttää.

Jenni Selosmaa on uransa aikana työskennellyt rahoitusalalla yli 10 vuotta ennen kuin ryhtyi yrittäjäksi. Hän on nähnyt paljon maskuliinisia arvoja rahaan liittyen: kamppailua, suorittamista ja monenlaista vallankäyttöä. Kun Jenni sai idean kirjoittaa kirjan oman talouden hallinnasta ja rahan kanssa fiksusti toimimisesta, hän päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kehystää raha-asiat feminiinisemmällä tavalla. Hän halusi kohdistaa kirjan selkeästi naisille. 

Kolmantena kysymyksenä kysyimme Jenniltä, mikä on hänen uransa kohokohta?

Jenni sanoo uransa kohokohdan olevan palkkatyöstä irtautumisen säästöjen avulla ja mahdollisuuden aloittaa yrittäjänä. Jenni valmistui kauppatieteiden maisteriksi ja työskenteli 14 vuotta muille ennen kuin uskalsi ryhtyä itsenäiseksi yrittäjäksi. 

—  Vapaus, mikä yrittäjyyden myötä on tullut elämääni, on ihan parasta. Saan tehdä tietotyötä diginä, joka mahdollistaa työskentelyn ihan missä päin maailmaa tahansa. En ole sidottu aikaan enkä paikkaan, ja työni sopii nyt vihdoinkin elämäntapaani, jossa asumme kumppanin kanssa talvet ulkomailla.

Jenni toteaa vielä, että suomenkielisiä tietokirjoja tekevänä kirjailijana hän ei pystyisi itseäni elättämään. 
— Valmennan asiakkaita heidän oman taloutensa hallinnassa. Tätä työtä on mukava tehdä, koska sitä voi toteuttaa myös etänä.

Pohdiskelimme, mikä on tärkein asia, jonka Jenni on oppinut tämänhetkisen uransa aikana. Hän vastasi kannustavansa ihmisiä opettelemaan uusia asioita, joista on kiinnostunut. Niistä kaikista on jossain vaiheessa hyötyä ja ne kasvattavat siipiä toteuttaa isojakin unelmia. Jokin yksittäinen kurssi, jonka olet käynyt livenä tai verkossa voi yhtäkkiä nousta tärkeäksi meriitiksi, joka saattaa avata pääsyn seuraavaan mielenkiintoiseen projektiin.

Toiseksi viimeisenä kysymyksenä esitimme, mitä toivot lukijoille jäävän käteen luettua kirjanne?

Jenni vastasi toivovansa Kukkaron kuningattaren antavan lukijoille voiman ja pystyvyyden tunnetta: raha-asiat eivät ole vaikeita. Hyväksi todetut toimintatavat, kuten kulutuksen rajoittaminen ja säästäminen, kannattaa aloittaa heti kun voi, ja automatisoida ne.

Jenni uskoo tulevan Bitcoin-kirjan kirkastavan lukijalle, millainen raha- ja talousjärjestelmämme tällä hetkellä on, ja miksi se saa meidät kuluttamaan liikaa. Hän kuitenkin toteaa, että edessä on kehityksen myötä valoisampi tulevaisuus.

Viimeisenä kysymyksenä halusimme kuulla Jennin parhaan vinkin nuorille heidän tulevaisuuttansa varten.

—  Ei kannata rakentaa uraansa vain yhden alan, työnantajan tai tehtävän varaan. Tärkeää on pysyä mukana menossa ja pitää yllä kiinnostusta uusia asioita kohtaan, sekä mennä myös mukavuusalueelta kohti uteliaisuusaluetta. Älä jämähdä ja jumita paikoillasi, äläkä pelkää päätöksiä, koska aina voit valita uudestaan.

Paras vinkki nuorelle on siis tämä: Investoi aina ensin tietoon ja taitoon, sillä ne maksavat pitkällä jänteellä parasta korkoa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi