Projektiseminaarin uudistaminen 2023

Uusina opiskelijoina saimme heti opintojen alettua mahdollisuuden osallistua LeanTeamiin. Tehtävänämme meille kerrottiin olevan tuleva projektiseminaari 9.5 ja sen uudistaminen. Olimmekin alusta lähtien tiimin kanssa yhteisessä sävelessä siitä, ettemme halua, että se on tismalleen samanlainen kuin aikaisemmat projektiseminaarit.
Tutustuimme aikaisempien projektiseminaarien palautteisiin ja kyselimme kokemuksia siitä. Esille tuli kuinka ihmiset eivät yleensä saavu paikalle koko projektiseminaariin, vaikka se onkin osa opintoja. Myös ihmisten ahdistus arvottua esiintymistä kohtaan oli ilmiselvää. Niinpä päätimme, ettemme ole arpomassa vaan kysymme kaikilta esiintyjiltä haluavatko he osallistua paneeliin. Näin esiintyminen ei ole pakkopullaa ja ihmiset eivät saavu paikalle vain sen takia että heitä jännittäisi mahdollinen yllätys esiintyminen.

Uutena projektiseminaariin toimme paneelit. Aikaisemmin tyypillistä oli PowerPoint esitykset ja tiimit yksikerrallaan selittämässä projekteistaan. Halusimme tuoda tähän jotain vaihtelua. Esiintyjien ei tarvitsisi jännittää yksin esiintymistä ja esiintyminen olisi enemmän keskustelu ja vähemmän monologi. Paneelit olivat hyvä lisä projektiseminaariin, jota vahvasti suosittelisimme käytettävän jatkossakin. Konseptia voisi jatkossa kehittää vielä enemmän, mutta ensimmäiseksi kokeiluksi meni se hyvin.

Projektiseminaari päivä oli kaikille tiimiläisille hieman jännittävää, jopa ahdistavaa tai pelottavaa omalla tavallaan. Tuntuu ettei koskaan ole riittävän valmis, vaikka asiaa hioisikin miljoona kertaa. Lopulta oli vain pakko kohdata kaikki nämä tunteet. Kaikki kumminkin sujui hyvin, ilman teknisiä tai muita ongelmia. Annoimme kaikkemme ja se on enintä mitä voi antaa tai olettaa.

Olemme kiitollisia kaikille seminaariin osallistuneille ja erityisesti vapaa ehtoisille esiintyjille. Palaute jota saimme osallistujilta oli rakentavaa ja varmasti niiden perusteella tulevaisuudessa voidaan kehittää seminaarista vielä parempi.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi