YLY-hanke loppusuoralla – Miten hyvinvointitapahtuman järjestäminen sujui? 

Kevätlukukausi alkaa olla lopuillaan ja projektitiimimme on saanut paljon aikaan. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, tehtävämme oli järjestää hyvinvointia tukeva tapahtuma Riihimäen lukiolaisille. Tapahtuman virallinen nimi oli Verkostoidu ja Viihdy – jatkoa ajatellen. Miten tapahtumanjärjestäminen sitten sujui? Kannattaa lukea loppuun, jos mielenkiinto heräsi. 

Kuva 1 Yhteistyökumppanit Istuinkiven hallilla ja YLY-tiimit edustettuina © Nina Weckman

YLY-tapahtuma järjestettiin siis Riihimäen lukiolla 18.4.2023 yhteistyössä Riihimäen lukion ja Yes Ry:n kanssa. Se järjestettiin osittain Istuinkiven liikuntahallilla, missä oli toimintarasteja oppilaita varten. Oppilaille jaettiin leimakortit, joiden täyttäminen oikeuttaisi arvontaan osallistumisen. He saivat leiman jokaiselta rastilta, joihin tutustuivat. Tapahtumaan osallistui edustajia kolmesta lähikorkeakoulusta: meiltä Laurea-ammattikorkeakoulusta, Tampereen Yliopistosta sekä Hämeen ammattikorkeakoulusta. Tapahtumassa oli myös yrittäjyyteen kannustava yritysrasti ja hyvinvointia tukevat pallonheitto- ja pallohierontarasti. Taustalla oli kitara-artisti soittamassa erilaisia kappaleita omilla äänentoistolaitteillaan. Hän myös kertoi bändistään ja suuntautumisesta musiikkialalle. 

Kuva 2 Irina Nurmi ja Jani Torppa kertomassa yrittäjyydestä © Heta Kannela

Tapahtuman toinen osuus järjestettiin auditoriossa. Paikalle kutsuttiin kaksi luennoitsijaa; nuori yrittäjä Jani Torppa sekä Smooth it -yrityksen perustaja Irina Nurmi. Jani Torpan luento käsitteli yrittäjyyttä, itsevarmuutta ja uskallusta. Irina Nurmi keskittyi erityisesti opiskelijayrittäjyyteen. Oppilaat vaikuttivat kiinnostuneilta luennoista ja saivat niistä varmasti paljon vinkkejä tulevaisuuden yrittäjyyshaaveisiin.  

Kokonaisuudessaan tapahtuma sujui erittäin hyvin lukuun ottamatta pieniä aikataulullisia haasteita. Keräsimme oppilailta myös palautetta. Enemmistön mielestä tapahtuma oli hyödyllinen tulevaisuutta ajatellen.  

Tapahtumanjärjestämiseen on liittynyt paljon järjestelyä, sidosryhmien kontaktointia ja yhteistyötä muiden projektitiimien kanssa. Myös YLY-hankkeen markkinointitiimi oli mukana järjestämässä tapahtumaa ja avustamassa oppilaiden tapahtumassa. He pääsivät järjestämään myös Verkostoidu ja viihdy -tulosseminaarin iltapäivällä. 

Kuva 3 Istuinkiven liikuntahalli tapahtumapäivänä © Maija Huhta

Nyt kun tapahtuma on jo takana päin tiimillä riittää vielä työtä jälkimarkkinoinnin ja loppuraportin tekemisessä. Mukavaa kesänalkua kaikille! 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi