Rentoa meininkiä projektityöskentelyn parissa – Mitä olemme tehneet?

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Tervetuloa blogipostaukseeni, täällä kirjoittelee ensimmäisen vuoden projektiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Projektimme lähti vauhdikkaasti käyntiin tammikuussa 2024. Projektityöskentely on ollut varsin uusi aihe osalle tiimiläisistä, mutta jokainen on hypännyt hienosti mukaan ja saanut paljon aikaan melko lyhyessä ajassa.

Projektimme toimeksiantajana toimii mäntsäläläinen energia- ja infra-alan yhtiö Nivos Oy. Tarkoituksemme on tuottaa asiakaskysely, jonka avulla pyrimme saamaan aiempaa laajemman kuvan yrityksen asiakaskäyttäytymisestä sekä asiakaspalvelun toiminnasta ja sen tarpeista. Yritys mainitsi asiakkaiden ottavan yhteyttä asiakaspalveluun usein puhelimitse. Kyselyn avulla selvitämme, miten yritys pystyisi palvelemaan asiakkaita ruuhkapiikkien aikaan.

Projektin tekemisessä tulee lähes aina vastaan ylä- ja alamäkiä, mutta niistä selvitään. Projekti alkaa lähestymään pikkuhiljaa loppua ja kevätkin alkaa saapumaan tässä samalla!

Mitä olemme saaneet sitten aikaiseksi?

Projektin alkuvaiheessa valitsimme roolit, mikä oli melko jännittävää. Itse päädyin viestintävastaavaksi ja siksi tätä blogia kirjoittelen. Viestintävastaavan rooli on ollut mielestäni yllättävän mukavaa, vaikka se alussa tuntui vähän vieraalta. Kirjalliset työt eivät ole minun vahvuuksiani, mutta eiköhän nekin ala tässä sujumaan, kun niitä tarpeeksi pyörittelee.

Roolien valinnan jälkeen pääsimme projektisuunnitelman pariin. Sen tekeminen oli mielenkiintoista ja teimme siitä tiimin kanssa erittäin visuaalisen sekä helposti ymmärrettävän. Teimme samalla sekä viestintä- että työhyvinvointisuunnitelman. Suunnitelmien tekeminen oli miellyttävää puuhaa, kun niihin sai tuoda sitä visuaalista ilmettä ja samalla tuoda omaa visuaalista näkemystä esille.

Nyt tulee se tärkein asia, jonka olemme tehneet eli itse asiakaskysely. Kyselyn lisäksi teimme myös saatekirjeen, muistutusviestin sekä sisäisen tiedotteen Nivoksen henkilöstölle. Käytimme apuna kyselyn muodostamisessa aiempaa kyselyä, johon lisäsimme tai poistimme asioita. Mietimme myös pitkään, miten muotoilisimme kysymyksiä, jotta saisimme niistä mahdollisimman asianmukaisia. Hiomme niitä ja saimme ohjaajalta sekä toimeksiantajalta mielipiteitä sekä parannusehdotuksia. Toimivalla yhteistyöllä voi saada aikaan erinomaisia tuloksia, kun useampi ihminen pohtii ja pyörittelee ongelmakohtia mielessään.

Jos tässä kohtaa projektia ei vielä hymyilytä, niin kyllä se sieltä viimeistään tulee, kun projekti on saatu valmiiksi.

Loppukiri maaliin

Nyt meidän pitää kärsivällisesti odottaa kyselyn vastausajan umpeutumista ja toivoa, että vastauksia on tullut tarpeeksi. Tästä pääsemme jatkamaan tulosten analysointiin, mikä kuulostaa ainakin omaan korvaani hyvin mielenkiintoiselta. Sen jälkeen voimme vetää johtopäätökset ja luoda projektin loppuraportti.

Toukokuussa vasta tapahtuukin jänniä, kun projektitiimimme menee Nivoksen toimipisteelle Mäntsälään. Siellä meidän olisi tarkoitus esitellä yrityksen johdolle ja henkilökunnalle projektimme lopputuotos ja tulokset.

Onneksi hiljalleen lähestyvä kesä sekä pitenevät päivät motivoivat meitä tiimiläisiä painamaan projektia loppuun asti.

Seuraavassa osassa projektiblogiamme kerrotaan vinkkejä asiakaskyselyn rakentamiseen, joten kannattaa olla kuulolla. Hyvää alkavaa kevättä kaikille!

Teksti: Roosa Tuomisto

Kuvat: Pixabay

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi