Yrityksen verkkosivujen ja hakukoneoptimoinnin kehittämisprojekti – Suomen Terästekniikka Oy

Laurean avainkumppanuus tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia sekä etuja yhteistyöhön. Projekti- ja kehitysyhteistöiden avulla yritysten toimintaa voidaan kehittää ja kasvattaa, sekä voidaan luoda jotain aivan uutta. Projektien parissa opiskelijana saan arvokasta kokemusta tiimityöstä, erilaisista vastuista ja tehtävistä, toimiessani aidoissa työelämän ympäristöissä, toteuttamalla yrityksille erilaisia lopputuotoksia.

Avainkumppanuus Suomen Terästekniikan kanssa

Laurea-ammattikorkeakoulun ja Suomen Terästekniikan avainkumppanuus solmittiin keväällä 2022. Avainkumppanuus tiivisti Laurean ja Suomen Terästekniikan yhteistyötä entisestään. Yhteistyö on pitänyt sisällään erilaisia kehitysprojekteja, liittyen markkinointiin sekä yrityksen näkyvyyden lisäämiseen. Ensimmäinen opiskelijaprojekti alkoi heti keväällä 2022, kun avainkumppanuus Suomen Terästekniikan kanssa solmittiin. Avainkumppanuus jatkuu nyt vuonna 2024 seuraavan opiskelijaprojektin myötä. Asiakaslähtöinen liiketoiminnan kehitysprojekti käynnistyi tammikuussa 2024. Kehitysprojektin tarkoituksena on uudistaa Suomen Terästekniikan verkkosivut nykyaikaisiksi ja kilpailukykyisiksi.  

Suomen Terästekniikka yrityksenä

Suomen Terästekniikka Oy on pintakäsittelyn ja konepajatuotannon vankka osaaja Uudellamaalla. Yritys on vuonna 1992 perustettu hyvinkääläinen perheyritys, jossa työskentelee noin 20 henkilöä. Yrityksen päätoimialat ovat: konepajatuotanto, pintakäsittely, kunnossapitotyöt sekä CBRN-tuotteiden valmistus.  

Yrityksen toimintaan kuuluu vaativien prosessiputkien valmistelutyöt sekä hitsaus, lisäksi erilaisia kone- ja laitetoimituksia esimerkiksi kaivos -ja kemianteollisuudelle. Yritys toteuttaa kaiken kokoisten kappaleiden korroosionesto pintakäsittelyä märkämaalaustekniikalla. Maalaamo edustaa viimeisintä prosessitekniikkaa, jossa tuotteiden pintakäsittely voidaan toteuttaa nopeasti ja kustannustehokkaasti. Yritys toteuttaa asiakkailleen myös erilaisten järjestelmien monipuoliset ja vaativat kunnossapitotyöt, modifioinnit sekä peruskorjaukset. Yrityksenä Suomen Terästekniikka on asiakaslähtöinen sekä joustava. Ammattitaitoa ja osaamista on kertynyt jo yli 30 vuotta. 

Kuva: Pixabay

Opiskelijaprojektin tausta

Verkkosivut ovat tärkeä osa yrityksen strategiaa. B2B sektorilla kilpailu on todella kovaa, markkinat ovat hyvin laajat, sekä tarjontaa voi vertailla helposti verkossa. Hyvät verkkosivut tavoittavat halutun kohderyhmän sekä erottuvat kilpailijoista sisällöllään. Parhaiten menestyvät yritykset myyvät palveluitaan tekemällä vaikutuksen asiakkaisiin verkkosisällön avulla.

Verkkosisällön strategia sekä hakukoneoptimointi ovatkin projektin taustalla. Yksin verkkosivujen uudistaminen ei kuitenkaan takaa haluttua tulosta. Verkkosivut hakukoneoptimoidaan sisäisesti sekä ulkoisesti, jotta uusista verkkosivuista saadaan haluttu hyöty mahdollisimman tehokkaasti irti. Verkkosivujen sisältöstrategiassa on hyvin tärkeää ottaa myös huomioon muiden käytettävien verkkokanavien linkittyvyys toisiinsa.

Verkkosivut ovat hyvin tärkeä kanava yrityksen näkyvyydelle ja tunnettuudelle. Onkin hyvin tärkeää ottaa huomioon kuinka verkkosivujen ulkoasu ja rakenne toteutetaan, sekä millaista sisältöä tuotetaan. Opiskelijaprojekti tukee yrityksen kasvua sekä kehitystä, ottamalla huomioon yrityksen arvot sekä vision. Yrityksellä on ammattitaitoa ja osaamista, joka on tärkeä tuoda esiin verkkokanavissa sekä verkkosisällössä. On hienoa, että avainkumppanuus jatkuu ja pääsen olemaan mukana tässä kehitysprojektissa. 

Tsemppiä opiskeluun ja hyvää kevättä kaikille!

Kuva: Pixabay

Kirjoittanut Santeri Ylä-Rautio

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi