Rentto Oy markkinointiprojekti ja Wanhan Kenkätehtaan tarina

Aloitimme tammikuussa 2024 kuuden Laurean opiskelijan tiimin voimin yhteistyöprojektin kiinteistöalalla toimivan Rentto Oy:n kanssa. Yksi näkyvimmistä Rentto Oy:n kiinteistöstä kantahyvinkääläisen näkökulmasta on oltava Wanha kenkätehdas. Itse olen käynyt kyseisessä kiinteistössä, jota myös välillä Rentto-taloksi kutsun, terveydenhoidossa ja hammaslääkärissä, sekä harrastamassa liikuntaa monin eri muodoin. Olen myös usein sanonut, että rakennus on yksi kauneimmista Hyvinkäällä ja siitä huokuu historian havinaa. Kun yhteistyö markkinointiprojektin myötä alkoi Rentto Oy:n kanssa, kiinnostuin entisestään rakennuksesta, josta yrityksen tunsinkin entuudestaan ja päätin sukeltaa syvemmälle rakennuksen ja yrityksen historiaan.

Rentto Oy:n historia kietoutuu vahvasti Wanhaan Kenkätehtaasen, joka on muuntautunut ajan saatossa tehdasrakennuksesta moderniksi liike- ja toimistotilaksi. Hyvinkään keskustan tuntumassa sijaitseva rakennuksen tarina alkaa ajoilta, jolloin jalkineiden valmistus oli loistossaan Suomessa.

Kalle ja Onni K. Rentto osti Kenkätehtaan vuonna 1938 ja myöhemmin Auran Nahkatehdas yhdistyi Hyvinkään Kenkätehtaaseen ja näistä muodostui Rentto Oy. Alkuperäinen rakennus sai lisäsiiven Suutarinkadun suuntaisesti ja T-muoto syntyi seuraavan laajennuksen myötä. Rentto Oy laajensi myös toimialaansa kaapelien valmistukseen ja tuotanto jatkui tytäryhtiö Reka Oy:n alaisuudessa. Kenkäteollisuudessa Rentto työllisti parhaillaan noin tuhat ihmistä kahdeksassa eri toimipaikassa.

Kuvassa Hyvinkään kenkätehdas, Rentto Oy, 1930-luku (Hyvinkään kaupunginmuseo)

Vaikka kenkien valmistus loppui, Kenkätehdas on muuntautunut uusiin tarkoituksiin, kuten Hyvinkään kaupungin virastojen tilaksi, hammaslääkärikeskukseksi ja liikuntakeskukseksi.  Kenkätehtaan aluetta on kehitetty tälläkin vuosikymmenellä eteenpäin, sillä vuodesta 2020 alkaen Rentto Oy on suunnitellut Onnikortteli nimisen asuinkorttelin rakennuttamista Wanhan Kenkätehtaan alueelle.

Nykyään Rentto Oy:lla on toimitiloja Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Riihimäellä, Espoossa ja Hämeenlinnassa. Hyvinkään keskustassa sijaitseva parkkitalo on projektimme keskiössä. S-Marketin ja sen pysäköintitilojen poistuessa käytöstä parkkitalo on vaihtunut yleisestä käytöstä asiakkaiden vuokraamiksi pysäköintipaikoiksi. Tilat toimivat loistavasti lähialueen asukkaiden päivittäiskäytössä sekä esimerkiksi liityntäpysäköintinä, sillä rautatieasema on aivan parkkitalon läheisyydessä. Nykyisten asiakkaiden tarpeet ja toiveet otetaan huomioon ja olemmekin tehneet asiakastyytyväisyyskyselyn, jonka pohjalta saamme kehityskohteita parkkitalon toimivuuteen. Kyselyn pohjalta teemme myös tunnettuustutkimuksen hyvinkääläisille sekä markkinointisuunnitelman.

Olemme käyneet innolla läpi asiakashaastatteluita ja tunnettuustutkimus on työn alla ja kovaa vauhtia etenemässä.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi