Mission Zero Foodprint

Take- away ja muut tämän ajan ideat selviytymiseen Vantaalla

Korona aiheuttaa yrityksille harmia, varsinkin ravintola-alan yrityksille. Suomen ravintolat ovat kesäkuun alkuun saakka kiinni, jonka jälkeen ne saavat avautua asteittain. Ehkä. Tietyin rajoituksin. Ehkä. Vai mitenhän se sitten menikään? Kokonaan toinen asia on myös, miten asiakkaat sitten uskaltavat palata takaisin ravintoloihin?

Take- away ja muut tämän ajan ideat selviytymiseen Vantaalla Read More »

Pienistä vuodoista syntyy iso lasku

Seurataanko teillä ravintolan energia- ja vedenkulutusta? Millaisia lamppuja valaistukseen käytetään? Putsataanko ja huolletaanko teidän ravintolan laitteistoa säännöllisesti? Onko teillä vuotavia hanoja? Pesettekö astioita juoksevan veden alla? Pesettekö täysiä koneellisia? Millainen on keittiöympäristön lämpötila? Käytätkö tarvitsemiasi laitteita vain, kun tarvitset niitä? Miten niitä energiakuluja voisi oikein hallita paremmin?

Pienistä vuodoista syntyy iso lasku Read More »

Mission Zero Foodprint -hankkeen työpajassa opittiin ruokahävikistä ja ideoitiin ratkaisuja

Maaliskuun alussa Kalasataman Urban Labiin kokoontui parikymmentä osallistujaa työpajaan ratkomaan visaista ongelmaa: kuinka vähentää ruokahävikkiä ravintoloissa ja ruokapalveluyrityksissä.

Mission Zero Foodprint -hankkeen työpajassa opittiin ruokahävikistä ja ideoitiin ratkaisuja Read More »

Gastro Helsinki 2020 jäi koronan varjoon

Gastro Helsinki on Suomen merkittävin horeca-alan ammattitapahtuma, ja se järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2018 järjestetyillä messuilla oli yli 250 näytteilleasettajaa ja vierailijoita yli 16 000. Tämän vuoden tapahtumasta piti tulla suurin ja kaunein, mutta toisin kävi.

Gastro Helsinki 2020 jäi koronan varjoon Read More »

Mission Zero Foodprint

Nykymaailmassa on kova huoli ilmastosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Laurea ammattikorkeakoulun hankkeessa Mission Zero Foodprint perehdytään ruokasektorin osalta aihetta lähestyviin kysymyksiin. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja yhteistyökumppaneina ovat mm. Smart & Clean säätiö, Palmia, Kotipizza, YK:n Teknologia- ja Innovaatiolaboratorio (UNTIL) Mission Zero Foodprint (MZF) -hankkeen tavoitteena on kehittää pienten ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliuutta. Yhteiskehittämisen

Mission Zero Foodprint Read More »

Laurea-ammattikorkeakoulun edustajat Pro-gaalassa sa

Pro -palkinnot jaettiin jälleen

HoReCa -alan yhteisö kokoontui jälleen juhlimaan ammattitaitoa ja osaamista Finlandia talolla järjestetyssä Pro -gaalassa. Pro -patsaita jaettiin jo 18. kerran Aromi –lehden ja sen kumppaniverkostonsa toimesta. Ravintola-, kahvila- ja suurkeittiöalan parhaita palkittiin 15 kategoriassa, joissa oli edustettuna eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Pro -ehdokkuus on arvokas tunnustus hyvin tehdystä työstä, varsinkin kun se tulee alan

Pro -palkinnot jaettiin jälleen Read More »