Blogiarkisto

Blogiarkistoon on koottu ne blogit, joihin kirjoittaminen on päättynyt

Siskonmakkarasoppaa blogin esittely

Olemme neljä toisen vuoden sosionomiopiskelijaa Laurea Tikkurilan kampukselta. Blogissa käsittelemme erilaisia aiheita ja teemoja, jotka tarkastelevat erityislasten tarpeita, tukemista, haasteita sekä myös iloja ja onnistumisia, unohtamatta erityislasten vanhempien sekä sisarusten hyvinvointia ja jaksamista. Siskonmakkarasoppaa blogin nimen taakse kätkeytyy ajatus siitä, kuinka arki monine haasteineen voi olla välillä aikuisen silmissä aikamoista soppaa ja kuinka erityislapsi tuo […]

Siskonmakkarasoppaa blogin esittely Read More »

Miten hiilijalanjälkeä mitataan ravintoloissa?

Menen lounaalle läheiseen ravintolaan. Valitsen vegaanisen mustajuurikeiton. Teen valintoja tiedon perusteella, jota minulla on: kasvisvoittoinen ruoka on hyväksi itselleni ja maapallolle. Otan ruokaa vain sen verran kuin jaksan syödä. Ravintola ei kuitenkaan kannusta näihin ruokavalintoihin. Jään miettimään, paljonko hiilidioksidia säästin verrattuna nakkikeittoon? Entä jos olisin jättänyt väliin lehmänmaidosta tehdyn tsatsikin? Miten nämä valinnat vaikuttavat kokonaishiilijalanjälkeeni?

Miten hiilijalanjälkeä mitataan ravintoloissa? Read More »

Sanaton viestintä – ovien avaaja tai automaattinen loukko matkustaessa

Matkailu ja turismi ovat merkittävässä osassa nykyistä yhteiskuntaamme, ja mikään paikka ei enää ole ulottumattomissa.  Kun ennen lentäminen oli luksusta, on se nykyään arkipäivää. Vuosittain suomalaiset tekevät miljoonia matkoja ulkomaille. Todennäköisesti olet kuullut suomalaisesta stereotyyppisestä matkaajasta vyölaukku ja sandaalit sukkien kanssa. Globalisaation myötä myös kulttuurilliset erot korostuvat ja matkailijan onkin hyvä tietää niiden merkitys matkustaessaan

Sanaton viestintä – ovien avaaja tai automaattinen loukko matkustaessa Read More »

Mission Zero Foodprint – Energiatehokkuus työpajan tuotokset

Syksyllä 2019 käynnistynyt Mission Zero Foodprint -hanke pyrkii kehittämään ratkaisuja ja toimintamalleja, joiden avulla pienet ja keskisuuret ravintolat voivat kehittää toimintaansa kohti hiilineutraalisuutta sekä vähentää energiankulutusta ja syntyvää ruokahävikkiä.

Mission Zero Foodprint – Energiatehokkuus työpajan tuotokset Read More »