Juuret ja siivet

”On kaksi asiaa, jotka voimme toivoa jättävämme lapsillemme: juuret ja siivet.” Tässä sanonnassa asuu viisaus ja lähtökohta elämälle. Riittävän vahvat juuret ja kyllin kantavat siivet tukevat ja kannattelevat ihmistä silloin, kun maa järisee ja myrskytuuli tuivertaa. Ne kannattelevat ihmistä myös silloin, kun on päätösten teon ja epäröinnin aika.

Lapsuus on juurien ja siipien kasvattamisen aikaa. Meidän varhaiskasvatuksen työntekijöiden, tulevien sosionomien, tulee muistaa, kuinka aluillaan kasvu ja kehitys päiväkoti-ikäisellä lapsella vielä on, ja kuinka herkästi lapsen hauraaseen siipeen ja hentoon juureen sattuu. Meillä on vastuuta ja valtaa, ja opintojemme edetessä yhä enemmän tietoa ja taitoa tukea lasta ja hänen perhettään kasvattamaan lapselle juuret, jotka imevät itseensä elämäniloa ja luottamusta sekä siivet, jotka kannattelevat elämässä eteen päin.  

Lapsen kasvuun, perheen tukemiseen, varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen keskittyvässä Juuret ja siivet -blogissa kasvun salaisuuksia ratkoo viisikko Martta, Pirkko, Sani, Tulppaani ja Helmipöllö. Tervetuloa kommentoimaan, etsimään johtolankoja ja ratkomaan arvoituksia kanssamme!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi